Yavuz: Terör Suçlarında İdam Cezası Geri Getirilmeli

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz, terör örgütü PKK’nın güvenlik noktalarına yönelik saldırılarını kınadı.

Yavuz, “İdam yasası tekrar getirilmeli, ülkemizi bölmek parçalamak isteyen hainlerin ivedi olarak adalet önünde hesap vermeleri sağlanmalıdır.” dedi.

Ali Yavuz, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi çevresinde bulunan askeri üs bölgesine düzenlenen saldırılarda 10 askerin şehit olduğunu 7 Mehmetçiğin de yaralandığını üzülerek öğrendiklerini belirtti.

Yavuz, "Vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda ederek şehadet şerbeti içen şehitlerimize, Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk milletine başsağlığı, yaralı kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.Acı haberin şehit aileleri ve gaziler olarak başta olmak üzere kendilerinin ve Türk milletinin yüreğini dağladığını kaydeden Yavuz, şöyle devam etti: “Bu acıları bizlere yaşatan vatan hainlerini, bu hainlere destek verenleri, göz yumanları nefret ve şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Türkiye, hain terör saldırılarının her geçen gün daha da arttığı, canilerin gündüz vakti yollara, sokaklara dökülüp, vurup kırdığı, sivil, asker, çocuk demeden insanların kaçırıldığı bir ülke haline getirilmiştir. Terörün zirve yaptığı, önlenemez vahim bir noktaya gelinmesinin en büyük sorumlusu terörle mücadeleyi zaafa uğratan PKK ile müzakere yapanlar, demokratik açılım denilen süreç ve İmralı canisi ile yapılan pazarlıklardır. Cani terör örgütünün sözcülüğünü, avukatlığını yapan, her türlü desteği vermekten hiçbir zaman kaçınmayan, vatan haini alçaklarla kol kola sarmaş dolaş boy gösteren, devletimize hükümetimize adeta meydan okurcasına teröre desteklerini alenen gösteren hainlere, devletimizden hükümetimizden hiçbir tepki gösterilmemesi, hak ettikleri cezaların verilmemesi terörün elini güçlendirmektedir.”“İdam yasası tekrar getirilmeli, ülkemizi bölmek parçalamak isteyen hainlerin ivedi olarak adalet önünde hesap vermeleri sağlanmalıdır.” diyen Yavuz, Türk milleti olarak bu hainlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde olunması, bu vatan hainlerinin ekmeğine yağ sürülmemesi gerektiğini kaydetti.

Türk milletinin sırtında 30 yılı aşkın süredir taşımak zorunda kaldığı terör belasını el ele, omuz omuza vererek başından def edeceğini vurgulayan Yavuz, vatan hainlerine asla fırsat verilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.