Paris'te Binlerce Kişi Avrupa Ekonomisini Kurtarma Önlemlerini Protesto Etti

Avrupa ekonomisini kurtarma önlemleri Fransa'nın başkenti Paris'te binlerce kişinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi.

Büyük ölçüde Sol Cephe Partisi ve komünistlerce düzenlenen gösteri, Avrupa ekonomisini kurtarma önlemleri çerçevesinde yapılacak mali anlaşmanın Fransa Parlamentosu'nda görüşülmesi öncesinde yapıldı.

Polis yürüyüşe katılanların sayısı hakkında bir açıklamada bulunmazken, organizatörler gösteriye 80 bini aşkın kişinin katıldığını duyurdu.

Yürüyüş, Sosyalist Parti lideri François Hollande'ın devlet başkanı seçilmesinin ardından ülkede düzenlenen en büyük protesto gösterisi oldu.

Fransa Parlamentosu'nda bu hafta içinde görüşülecek mali anlaşma, Avrupa İstikrar Mekanizması Kurtarma Fonu'nun oluşturulmasını amaçlıyor.

Avrupa İstikrar Mekanizması, Avro Bölgesi'ndeki borç krizi ile küresel ekonomiyi rahatlatacağı ümidini taşıyan Avrupalı liderler tarafından destekleniyor.

Ülkedeki anamuhalefet partisi Halk Hareketi Birliği ile iktidardaki Sosyalist Parti milletvekillerinin büyük bir bölümünün desteklediği anlaşmaya, aşırı sol partiler ile Yeşiller ve bazı muhalif Sosyalistler karşı çıkıyor.

Siyasi gözlemciler ülkedeki iki büyük partinin genellikle desteklediği anlaşmanın Her Şeye Rağmen parlamentodan geçmesinin beklendiğini belirtiyor.

Muhabir: Alp Ertunga Karaca / AP

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA