Bucak İlçesine Bağlı Elsazı Köyündeki Ormanlık Alanda Çıkan Yangının Kısmen Kontrol Altına Alındığı Bildirildi

Bucak ilçesine bağlı Elsazı köyündeki ormanlık alanda çıkan yangının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi.

Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğle saatlerinde başlayan yangında söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Akşam saatlerinde rüzgarın etkisini kaybetmesiyle alevlerin de azaldığına işaret eden Hacıbektaşoğlu, ''Yangın henüz kontrol altına alınmadı, ancak alınmak üzere'' dedi.

Yangına Antalya, Isparta ve Burdur'dan gelen 60 arazöz, iş makineleri ve itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini dile getiren Hacıbektaşoğlu, bölgedeki halkla yaklaşık 500 kişinin söndürme çalışmasına katıldığını kaydetti.

Ayrıca 2 yangın söndürme helikopteri ve bir uçağın da söndürme çalışmalarına katıldığını ifade eden Hacıbektaşoğlu, 112 Acil Servis ekiplerinin de bölgede hazır tutulduğunu bildirdi.

Yangının etkili olduğu alan konusunda henüz net bir bilgiye ulaşamadıklarını bildiren Hacıbektaşoğlu, ''Söndürme ve soğutma çalışmalarının sabaha kadar tamamlanmasını ümit ediyoruz. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Zarar gören alanların tespiti de yarın yapılacak'' diye konuştu.

Muhabir: Sefa Karacan / Hatice Özdemir

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA