Üniversite İçin Gelen Gençlere 'İzmir Karşılaması'

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle yürüttüğü "İzmir Gençlere Kucak Açıyor" adlı proje bugün başladı.

Yüksek öğrenim için gelen öğrencileri terminalde karşılayıp sıcak çorba ikram eden gönüllüler, sonra da kayıt yaptıracakları üniversitelere ücretsiz ulaştırıyor.Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ile Bornova, Buca, Balçova ve Çiğli belediyeleri işbirliğiyle yürütülen söz konusu proje devam ediyor. İki yıl önce hayata geçen proje, İzmir'e yüksek öğrenim için gelen öğrencilerin kendilerini şehre ait hissetmesini kolaylaştırmak, şehri tanıtmak ve şehirlilik kültürünün gelişmesine katkı sağlamak amaçlarını taşıyor.

Projenin gönüllüleri, bugünden itibaren bir hafta boyunca gençleri şehirlerarası otobüs terminalinde saat 06.00'dan itibaren karşılayacak. Terminalle birlikte Dokuz Eylül, Ege ve Kâtip Çelebi üniversiteleriyle İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde toplam 14 danışma masası kuruldu. İletişim ve davranış bilimleri konularında eğitim almış yaklaşık 100 gönüllü, öğrencilere okula kayıt ve yurt konularında rehberlik hizmeti ve problemlerinin çözümüne yönelik destek veriyor.

Proje kapsamında İzmir'e yeni gelen gençlerin ulaşım, metro, otobüs ve vapur güzergâhları, barınma, kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlayacak, sosyal sorumluluk projeleri ve sosyal etkinliklerle ilgili bilgiler içeren broşürler, danışma noktalarında dağıtılacak. 2011 yılında yaklaşık 3 bin öğrenci karşılanmıştı .