Osmaniye Baro Başkanı Sezgin Açıklaması

Osmaniye Baro Başkanı Avukat Hüseyin Sezgin, ''Türkiye Cumhuriyeti devleti, terör örgütüyle mücadele etmektedir. Bu mücadelenin ismine savaş diyen zavallılar vardır, ülkemizde savaş yoktur. Bölücü terörle mücadele vardır''dedi.

Eski valilik binası önünde düzenlenen ''2012 Adli Yıl Açılış Programı''nda Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu ve Baro Başkanı Avukat Hüseyin Sezgin, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Programda açılış konuşmasını yapan Sezgin, terör konusunda sağduyulu ve sakin olunması gerektiğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin teröre boyun eğmeyeceğini vurgulayan Sezgin, şöyle devam etti:

''Ülkemizin gündeminden son aylarda hiç düşmeyen bölücü terör konusunda sağduyulu ve sakin olmamız gerekiyor. Her gün ülkenin dört bir yanına düşen ve yürekleri yakan haberler karşısında milletimizin sabır ve sükûneti önem taşımaktadır. Bölücü terörü destekleyen, içeride ve dışarıda bulunan zavallı çevrelerin haince planlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklarını görmeleri için tarihe dönüp bakmaları ve heveslerini unutmaları gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti teröre buyun eğmez. Türkiye Cumhuriyeti içinde millet, Türk, Kürt, Müslüman ve Müslüman olmayan, ya da hangi etnik kökene ya da mezhebe sahip olursa olsun aynıdır, birbirinden ayrılamaz, Kürt anası, Türk anası diye bir ayrım yoktur. Anneler bütün milletin anneleridir. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir terör örgütüyle mücadele etmektedir. Bu mücadelenin ismine savaş diyen zavallılar vardır, değerli meslektaşlarım ülkemizde bir savaş yoktur. Bölücü terörle mücadele vardır. Bu ayrıntı çok iyi bilinmelidir. Her insan hakkı ihlalinde, bu ihlale karşı durmak bizim görevimizdir. Ne var ki, evletimizin sınırları içinde devletimizin güçlerinden başka hiç kimsenin silahlı birer güç gibi görünmesine tahammül ve iznimiz bulunmamaktadır. Hakkı ihlal edilenin yanındayız ancak onun adalete sığınması gerekir.''

-Yeni Anayasa Çalışmaları-

Sezgin, TBMM'de yeni anayasa hazırlıklarının sürdürüldüğünü belirterek, ''Anayasa hazırlıklarına katılımı sağlamak ve bu katılımı mümkün kılmak devletin görevidir. Devletin görevini yapması, katılımcılığın sağlanmasında tek başına yeterli olmayacağından, vatandaşların da istekli ve katılımcı olması gerekmektedir. Sorunlar halkın sorunlarıdır. Yargı mensuplarına düşen görev, yeni anayasanın adalet temelinde sağlam durması için çalışmak, zihinleri bu doğrultuda yormak ve emek harcamaktır. Adalet, bütün bir halkın bugününün ve yarınının güvencesidir'' diye konuştu.

Yeni adli yılın daha çok adalet ve sağduyu getirmesi temennisinde bulunarak, yargı mensuplarına, savunmaya, devletin bütün kademelerine ve halka büyük görevler düştüğünü anlatan Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu da amaçlarının insanlık onuruna yakışır hızda ve kalitede adalet hizmeti vermek olduğunu söyledi.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA