'neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nin Temel Atma Töreni

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, son günlerde artan terör saldırılarına ilişkin, "Terörün hedefi, bütün insanlık.Bütün insanlık hedef olduğuna göre, bütün dünyadaki etkin ve yetkin kurum ve kuruluşların insanı hedef alan teröre karşı işbirliği yapmaları, bir dayanışma içerisinde olması gerekirken 'benim terörüm, senin terörün' şeklinde bir ayrıma tabi tutulması ve kendisine zarar vermeyen terör unsurlarını desteklemeleri akılla izah edilir durum değildir" dedi.

'neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nin Temel Atma Töreni

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Keçiören Belediyesi tarafından yapılan 'Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

Törene, Çelik'in yanı sıra, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak katıldı.

Çelik, yaptığı konuşmada, halk ozanı merhum Neşet Ertaş'ı rahmetle andıklarını belirterek, "Anadolu'nun nefesi, bu coğrafyanın ve milletin sesi büyük halk ozanı Neşet Ertaş'a Allah'tan rahmet diliyorum" dedi

Son aylarda yaşanan terör olaylarına değinen Çelik, onlarca şehidin Hak'ka uğurlandığını ve şehitlere de Allah'tan rahmet dilediğini ifade etti.

Çelik, "Terörün hedefi, bütün insanlık. Bütün insanlık hedef olduğuna göre bütün dünyadaki etkin ve yetkin kurum ve kuruluşların insanı hedef alan teröre karşı elbirliği yapmaları, bir dayanışma içerisinde olması gerekirken 'benim terörüm, senin terörün' şeklinde bir ayrıma tabi tutulması ve kendisine zarar vermeyen terör unsurlarını desteklemeleri akılla izah edilir durum değildir" dedi.

Masum insanların kanını alan, askeri şehit edenlere destek verenlerin olmasının bugünün dünyasında herkesi kara kara düşündürmesi gerektiğine işaret eden Çelik, "Bu terörün, bu silahın, bu namlunun bir gün de kendilerine döneceğini unutmamaları gerektiğini ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu

Çelik, terörün hedefinin Türkiye'deki birliği bozmak olduğuna dikkati çekerek, görev yaptığı yerler dolayısıyla doğusuyla batısıyla insanların hissiyatını kavradığını söyledi.

Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün problem nedir? Problem, ayrıştırmak. İnsanlarımızı birbirlerine karşı 'düşman' haline getirmek. Biz, mezarda ayrı değiliz de yaşarken mi ayrı olacağız. Buna hiçbir zaman muvaffak olamayacaklar. Mücadelemizi sürdüreceğiz, insan hakları, haklar anlamında sürdüreceğiz ama teröristle mücadele anlamında da sürdüreceğiz." Yaptıkları çalışmalarla Belediyelere çok önemli düzenlemeler yaparak çok önemli imkanlar getirdiklerini belirten Çelik, meclis açılır açılmaz ilk görüşecekleri yasanın Büyükşehir Belediyesi sayısını 29'a çıkaracak yasa olduğunu ifade etti.

Bakan Çelik, AK Parti'nin 30 Eylül'de Ankara'da yapacağı kongreye ilişkin, "Bu kongrede, 2023 Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yılında Türkiye'yi nasıl görmek istiyoruz, bunu ortaya koyacak bir vizyon, projeler ve kadroları görerek hepiniz millet olarak görerek gönül şahidi olacaksınız" şeklinde konuştu

Hiç kimsenin bu kongreyi 'bir veda kongresi' olarak görmemesi gerektiğini belirten Çelik, bu kongrenin 'yeni bir heyecan, başlangıç ve yeni bir hız alma' olduğunu söyledi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, "Bu salonumuz mimari yapısıyla Ankara'da ve Keçiören'de sembol binalardan birisi olacak. Kapalı alan itibarıyla 7 bin 600 metrekare. 800 kişilik bir kongre merkezi olacak" dedi

Bu salonda sadece kongre ve toplantıların yapılmayacağına dikkati çeken Ak, bu merkezde görsel sanatların sergileneceği bir alanın olacağını ifade etti.

Ak, kültür merkezinde fuaye salonlarının da mevcut olacağını anlatarak, bu salonlarda da sanatla alakalı çalışmaların sergileneceğini belirtti

Kaynak: İHA