Kemer’deki Kaçak Göçmen Operasyonunda 7 Kişi Tutuklandı

Antalya'nın Kemer ilçesinde Jandarmanın gerçekleştirdiği operasyonla yakalanan 105 göçmeni kaçak yollarla İtalya'ya götürmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden 7'si, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kemer’deki Kaçak Göçmen Operasyonunda 7 Kişi Tutuklandı
Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz Salı günü Kemer’in Tekirova beldesinde Nixie isimli tekneye binerek Yunanistan'ın Meis Adası'na, oradan da İtalya'ya gitmek için yola çıktıkları iddia edilen 105 kaçak göçmen, bir kamyon kasasında yakalanmıştı. Kaçak göçmenlerle birlikte, bu kişileri yurt dışına götürme vaadiyle para aldıkları ve teşekkül halinde insan kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 12 kişi de gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan Musa Ş., Ahmet D., Bilal B., Gökhan S., Ümit B., Gökcan S., Metin Ş., Ömer M., Murat Ç., Zafer V., Feyruz G. ve Şehmuz A. haklarında hazırlanan fezleke ile önce Kemer Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına ifade verdi. Bu aşamada şüphelilerden Ümit B., Gökcan S. ve Gökhan S. serbest bırakıldı. 8 şüphelinin tutuklama istemiyle sevk edildiği nöbetçi mahkeme de Ömer M.'yi serbest bırakılırken, Musa Ş., Ahmet D., Bilal B., Metin Ş., Murat Ç., Zafer V., Feyruz G. ve Şehmuz A. tutuklandı.

KAÇAK GÖÇMENLER ANTALYA'YA GÖTÜRÜLDÜ

Yakalandıktan sonra Kemer Spor Salonu'na konulan ve adli işlemleri yapılırken ağırlanan küçük göçmenler ise, işlemlerin tamamlanması üzerine Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne teslim edilerek, Antalya'ya götürüldü. Kaçak göçmenlerin Antalya'dan hava yoluyla sınır dışı edilecekleri öğrenildi .
Kaynak: İHA