Günay, Yamanlar Hüseyin Göktanır İlköğretim ve Ortaokulu'nun Açılışını Yaptı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'de Yamanlar Hüseyin Göktanır İlköğretim Okulu ve Ortaokulu'nun açılışını yaptı.

EXPO 2020 İzmir Ofisi'nde Vali Cahit Kıraç ve EXPO Yürütme Komitesi üyeleriyle basına kapalı toplantı düzenleyen Günay, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kasım ayında Paris'te yapılacak 3'üncü EXPO sunumu hakkında bilgi aldığını, birkaç toplantnın ardından sunum programını netleştireceklerini ifade etti.

Günay, adaylık sürecine ''Türkiye'nin kültür ve sanat insanlarını, entelektüel dünyada tanınan kişilerini de katmaya çalışacaklarını'', bu konuda hazırlıkların bulunduğunu ifade etti.

Daha sonra Yamanlar Hüseyin Göktanır İlköğretim Okulu ve Ortaokulu'nun açılışını yapan Günay, köklü bir eğitim geleneğinin üzerinde birikim oluşturan Yamanlar Eğitim Kurulları'nın üniversiteye dönüşmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Günay, İzmir'in EXPO 2020'yi kazanması konusunda herkese büyük görevler düştüğüne değinerek, şöyle konuştu:

''İzmir'i, 2020 EXPO'sunun merkezi yapmaya çalışıyoruz. Elbette valiliği, belediyeleri ve biz hükümet olarak üzerimize düşen her şeyi yapmakla görevliyiz. Ama İzmir'de yaşamı temsil eden tüm kurumların üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bu kez bu hedefi yakalarsak sadece İzmir'in değil Ege Bölgesi'nin dünyaya açılması konusunda çok önemli bir hedefi gerçekleştirmiş olacağız. 'Ne yapabiliriz' demesin kimse. Herkesin evinin önünün güzelleştirmesi, sokağını temizlemesi, balkonunda çiçek yetiştirmesi bizi karınca kararınca taş üstüne taş koymak konusunda bir olumlu adımın sahibi yapabilir.''

Tören sonrası Hayırsever Cihan Göktanır'a plaket veren Günay, sınıfları dolaştı.

Muhabir: Senem Yazıcı / Tolga Albay

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA