Çinli Politikacı Bo Xilai Komünist Parti’den İhraç Edildi

Çinli eski Ticaret Bakanı ve eski Chongqing Parti Sekreteri Bo Xilai'nin, yolsuzluk, rüşvet alma ve görevi kötüye kullanmaktan yargılanacağı açıklandı.

Ünlü politikacı Bo, Çin Komünist Partisi'nden (ÇKP) de ihraç edildi.Çin medyasında geniş yer bulan haberlerde, parti liderleri toplantısının ardından yayınlanan resmi açıklamaya yer verildi.

Bo Xilai'nin Komünist Parti'den atıldığını ve yargılanacağı bildirildi.

Chongqing şehrinin Komünist Parti eski lideri Bo, yetkisini kötüye kullanmakla ve yolsuzluk yapmakla suçlandığı belirtildi.Xinhua haber ajansı, Bo’nun görevinin getirdiği ayrıcalıkları kar sağlamak için kullandığını kaydetti.

Eski Ticaret Bakanı’nın hem kendisinin hem de ailesinin büyük rüşvetler aldığı aktarılan haberde, Bo'nun yaptıkları ağır sonuçlar doğurduğunu ve partinin imajını zedelediği vurgulandı.Politikacının karısı Gu Kailai Ağustos ayında Neil Heywood adlı İngiliz vatandaşını öldürdüğü gerekçesiyle ölüm cezasına çarptırılmış ancak cezası ertelenmişti.Bo skandal çıktığından beri ortalıklarda görünmüyordu ve politikacı hakkında bir soruşturma yürütüldüğü biliniyordu. Komünist Parti yöneticisi Nisan ayında görevinden uzaklaştırılmıştı .