Alt Komisyon 28 Şubat'la İlgili Gazete Patronları De Dinleyecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbeleri (28 Şubat ve 27 Nisan) Araştırma Alt Komisyonu Başkanı Yaşar Karayel, 28 Şubat ile ilgili dönemin gazete patronları, gazetecileri ve hakimlerinden oluşan 200 kişilik listedeki isimleri tek tek davet ederek dinleyeceklerini açıkladı.

Yaşar Karayel, komisyon olarak ekim ayında yoğun bir çalışma içerisinde olacaklarını söyledi.

Karayel, bir ay boyunca 200 kadar ismi, 28 Şubat ile 27 Nisan dönemleriyle ilgili dinleyerek kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydetti.

Bu dönemlerle ilgili çok sayıda gazeteci ile gazete patronlarını da dinleyeceklerini eden Karayel, şu bilgileri verdi: “O dönemdeki gazete patronları olan Aydın Doğan, Dinç Bilgin, Mehmet Emin Karamehmet ve diğer çok sayıda isimler var. Hepsini ekim ayının ilk haftasında dinlenecek. Millet adına soracağımız hazırladığımız sorular var. Gazete başlıkları tanıklar ve ifadelerini soracağız. Verecekleri cevabı da paylaşacağız. Daha önce dinlediğimiz o dönemde hizmet etmiş ve görev almış insanların ifadelerini paylaştık.”

KADİR SARMUSAK DA DİNLENECEK
Yaşar Karayel, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda onbaşı olarak görevini yaptığı dönemde casuslukla suçlanan Kadir Sarmusak’ın da komisyonca dinleneceğini belirtti.

Karayel, “Kadir Sarmusak dışında o dönemdeki isimlerden Sabri Kurt, Refik Baydur, Bayram Meral, Bülent Orakoğlu, Muharrem Kayhan, Fuat Miras, Salim Uslu, Derviş Günday, Türkay Asma, bunlar o dönemin sivil toplum kuruluşlarının başında idiler. Tek tek dinleyeceğiz. Anayasa Mahkemesi’nde üyelik yapmış Sacit Adalı, Necati Şentürk, Nuh Mete Yüksel, Nusret Demiral, Orhan Karadeniz, o dönemin hakimlerinden. Yine o dönemde görev yapan 200’e yakın ismi dinleyeceğiz. Faili meçhul cinayetlerle ilgili yine dinleyeceğimiz kişiler var. Bilgisi ve belgesi olanları ekin ayında mutlaka dinleyeceğiz. Meclis'e ve millete yakışır bir çalışma olacak.” diye konuştu .