Karadere İlköğretim Okulu Göz Göre Göre Çürümeye Başladı

Adapazarı’na bağlı Karadere Köyünde bulunan ve 10 yıl önce yapılan Karadere İlköğretim Okulu çürümeye yüz tuttu.

Karadere İlköğretim Okulu Göz Göre Göre Çürümeye Başladı
10 köyden 300’e yakın öğrencinin eğitim öğretim gördükleri okul nem ve rutubetten çürümüş, çatısına izolasyon yapılmadığından dolayı her yerinden su almış durumda. Okulda inceleme yapmak ve kitap bağışında bulunmak üzere Karadere Köyü’ne giden CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, CHP Adapazarı İlçe Başkanı Nazmi Yıldırım, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Füsun Çetin ve CHP’liler okuldaki ciddi problemlerin görmezden gelindiğini belirterek, problemin herkesin problemi olduğu belirtildi.

10 yıl önce yapılmasına rağmen çürümeye yüz tutan Karadere İlköğretim Okulu’nun acilen tadilata alınması gerektiğine vurgu yapan İl Başkanı Ecevit Keleş, “Daha yeni bir yapı olmasına rağmen bu okul fabrika görünümünü andırmaktadır. Yaklaşık 10 köyden üç yüze yakın öğrencinin eğitim gördüğü bu okuldaki eksiklikleri görmezden gelmek büyük ayıptır. Esasen projesinin çok iyi olmasına rağmen sağlıklı bir halde teslim edilmemiş, gereken işçilik gösterilmemiş, okul nem ve rutubetten çürümüş, çatısında izolasyon yapılmadığından ötürü her yerinden su almış ve gün geçtikçe problemleri büyümüştür” dedi.

Okulun ciddi problemlerinin görmezden gelindiğini iddia eden Keleş, “Buradaki problem herkesin problemidir. Geleceğimizi böyle bir okulda hiçbir şekilde yarınlara götüremeyiz. Hiçbir evlat, birbirinden farklı değildir. Makam sahibi kişilerin çocukları özel okullarda ya da bakımı mütemadiyen yapılan devlet okullarında eğitim- öğretim görürken buradaki evlatlarımız bu halde eğitim görüyorsa burada ciddi bir sıkıntı vardır. Benim çocuğum senin çocuğun yok! Tüm çocuklar birdir ve buna göre ehemmiyet gösterilmelidir. Bu noktada partimiz üstüne düşen tüm vazifeleri yerine getirecektir” dedi.

Okul Müdürü Ergün Demircan, “2000 yılında bu okul Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bile teslim alınmamış, İzmit tarafından teslim alınmıştır. Okulu İTÜ mühendisleri çizmiş fakat işçilik noktasında akıl almaz hataları barındırmaktadır. Düşünün ki okulun içerisinde engelliler için yokuş var. Bu kadar ince düşünülmüş fakat okula girişte engelliler için yokuş bulunmuyor. Tutarsızlıklar sadece elbette bununla sınırlı değil. Okul tuvaletlerinde havalandırma bile bulunmuyor. Bu okullar Tip Okul olarak Karasu- Hendek ve Karadere’de olmak üzere üç adet yapıldı. Büyük ihtimal deneme amaçlı bunlar yapılarak hizmete verildi.

Projesi ve büyüklüğü bakımından Türkiye’de benzerleri yok. O sebeple burada bulunan yatırımın kıymeti, yapım esnasında işçilik bakımından verilememiştir. Okulda bilgisayar odası, yemekhane hatta asansör bile bulunmaktadır fakat bunlara yeterli bütçe sağlanamadığından zamanla arızalanıp öylece atıl duruma bırakılmıştır. Bizler her yıl bu problemleri Milli Eğitim Bakanlığı’na iletiyoruz fakat maalesef konu hakkında bir işlem başlatılmıyor. Okulun en büyük problemi akıtan, su emen çatı ve rüzgar ve soğuğa karşı dayanıksız alüminyum pencerelerdir. Okulu ısıtamıyoruz. Öğrencilerimiz gerçekten çok mağdur durumda” dedi.

Karadere İlköğretim Okulu’nun ziyaretinden sonra köy kahvelerine uğrayıp vatandaşlarla sohbet eden CHP Heyeti daha sonra 10 yıl önce yapımına başlanan ancak tamamlanamayan lojmanları inceleyerek ziyaretini tamamladı .
Kaynak: İHA