DTK Heyeti Uludere Çadırını Ziyaret Etti

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Koordinasyon Kurulu üyesinden oluşan bir heyet, Şırnak'ın Uludere ilçesinde hayatını kaybeden 34 kişi için kurulan çadırı ziyaret etti.

DTK Heyeti Uludere Çadırını Ziyaret Etti
Aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Ağrı Milletvekili Halil Aksoy’un da bulunduğu DTK Koordinasyon Kurulu üyeleri, Yenişehir ilçesi Ofis semti Sanat Sokağı’nda İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) tarafından açılan ‘Roboski’ye adalet’ çadırını ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Roboski’ye adalet çadırının kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Uludere’de ölen 34 sivil olayının çözülmediği için üstlerinde büyük bir yükün bulunduğunu belirten Aksoy, “Bu çadırı açtığınız için sizlere teşekkür ederiz. Roboski halkı çok büyük bedeller ödedi.

Bunun için bütün arkadaşlara bu çadırı açıp Roboski’yi hatırlattıkları için teşekkür ederiz. Burada bulunan bütün arkadaşlarımızın görüşleri bizim için önemlidir. Bir tarafta asker bir tarafta siviller vardı. Binlerce kişi yakalandı. İstedikleri Kürtleri saf dışı bırakıp, sessizleştirmekti. Bu duruma sessiz kalmayıp Roboski’yi hatırlatan herkesin yanında ve destekçileri olacağız” dedi.

Mazlum-Der üyeleri de ziyaretten duydukları memnuniyetleri dile getirerek, çadırın olayın, aydınlanana kadar açık kalacağını kaydetti .
Kaynak: İHA