Cebıt’te ‘Fatih’ Projesine Özel Bölüm Ayrıldı

Avrasya'nın bir numaralı Bilişim Teknoloji, İletişim ve Haberleşme Platformu CeBIT Bilişim Eurasia, 29 Kasım-2 Aralık 2012 arasında İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.

Cebıt’te ‘Fatih’ Projesine Özel Bölüm Ayrıldı
Bu yıl 13. defa kapılarını açacak olan fuarda, Türkiye’nin en büyük bilişim projeleri arasında gösterilen FATİH’e özel bir bölüm ayrılacak. Fuarın tanıtımı için 10 ili kapsayan Anadolu turunun ikinci durağı İzmir oldu.Hannover Messe Uluslararası Fuarcılık A.Ş. Direktörü Murat Özer, düzenlediği toplantıyla fuar hakkında bilgi verdi. Özer, “İçinde bulunduğumuz dönemin en büyük eğitim projelerinden biri olan FATİH, hem fuar alanında hem de seminer ve konferanslarla öne çıkacak. Proje kapsamında donanım ve yazılım altyapısı, eğitsel e-içeriğin sağlanması ve yönetilmesi, etkin BT kullanımı, eğitim araçları ve teknolojileri, bilinçli, güvenli, yönetilebilir ve ölçülebilir BT kullanımı ele alınacak.” dedi.

Fuara katılan firmalara desteklerinin sürdüğünü, Anadolu’dan katılanların masraflarının yüzde 60’ını karşıladıklarını kaydeden Direktör Özer, ayrıca KOSGEB’in fuar katılımlarına metrekare başına 120 TL finans desteği verdiğini dile getirdi. Bu yıl 85 ülkeden yabancı alım heyetlerini de ağırlayacaklarını, firmaların fuar alanındaki özel bölümde katılımcılarla buluşacağı bilgisini verdi.

GELECEĞİN AKILLI ŞEHİRLERİ CeBİT’TE TANITILACAK

CeBIT Bilişim Eurasia’da bu yıl da akıllı yaşam konseptlerinin öne çıkacağını kaydeden Murat Özer, şunları söyledi: “Türkiye’nin artan bölgesel gücü, gelişen yeni iş ilişkileri ve iş modellerinin yanısıra çevre ülkeler tarafından model olarak gösterileceği platformda, büyüyen şehirlerin iletişim, güvenlik, ulaşım, hava kirliliği, eğitim, sağlık ve altyapı alanlarında karşılaştığı sorunların bilişim teknolojileriyle nasıl giderilebileceği, hazırlanan projelerle aktarılacak. Ayrıca fuar süresince düzenlenecek seminer, konferans ve panellerle konunun bütün paydaşlarla paylaşılması sağlanacak. Proje kapsamında konu Ortadoğu coğrafyası, Kuzey Afrika, CIS ülkelerinden, ülkemizin genelinden ve KKTC'den il özel idarelerinden sorumlu yöneticiler, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, belediye başkanları ve yardımcılarıyla bilgi işlem yetkililerine aktarılacak.”

‘GİRİŞİM VE İNOVASYON TERNET HAREKETİ BAŞLATILMALI’

Toplantıya katılan Türkiye Bilişim Derneği (TBD) İstanbul Şube Başkanı Levent Karadağ ise Türkiye’nin büyümesinin sürdürülebilirliği ve genç nüfusun iş sahibi olması için bilişim ve internet teknolojilerini etkili kullanmanın zorunlu olduğunu belirtti.

Türkiye’de bilişim ve internet teknolojilerini kullanarak ‘girişim ve inovasyon hareketi başlatılması gerektiğini söyleyen Karadağ, “TBD olarak CeBIT Sinerji Zirvesi’nde Türkiye’nin girişimci ve yenilikçi gençlerinin katılımıyla forumlar, engelli vatandaşlarımızın aktif işgücüne katılmaları amacıyla Deutsche Messe işbirliğiyle paneller, konferanslar ve seminerler düzenleyeceğiz. Türkiye’de bir sinerji oluşturulmasına katkıda bulunacağız.” diye konuştu.

Bu arada CeBIT’in bu seneki partner ülkesi KKTC oldu .