Göçük Altında Kalan İşçi Kurtarıldı

Adana'da bir okul inşaatının kanalizasyon çukurunu açarken meydana gelen göçük altında kalan işçi Can-Kur ekipleri tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesi Çamlıbel Mahallesi'ndeki 32 derslikli lise binası inşaatında çalışan bir grup işçi kanalizasyon için toprak kazmaya başladı.

Yapılan çalışmalar sırasında göçük meydana geldi. Kayma sonucu Rıza Vural adlı işçinin belden aşağısı toprak altında kaldı. İşçinin arkadaşları 110'u arayarak Can-Kur'dan yardım istedi. Olay yerine gelen Can-Kur ekipleri yaklaşık 20 dakikalık çalışmanın ardındanRıza Vural'ı toprak altından çıkardı. Vural daha sonra hazır bekletilen ambulansla hastaneye kaldırılırken, hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

İşçi çıkartıldıktan sonra Can-Kur Grup Amiri Hüseyin Dinçer, işçilere uyarılarda bulunarak, "Kanalizasyon çukuru açarken daha dikkatli olmanız gerekiyor. Çukur açarken mutlaka iki taraflı kalas koyarak toprak kaymasının önüne geçmek için önleminizi almanız lazım. Yoksa kendinizi canlı canlı toprak altına gömüyorsunuz. Bu tür çalışmalarda mutlaka önlemi alın" dedi.

Bir görgü tanığı ise çukur açarken birden toprak kayması olduğunu arkadaşlarının belden aşağısının toprak altında kaldığını anlattı .
Kaynak: İHA