3. Beylikdüzü Balık Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Beylikdüzü Belediyesi ile Beylikdüzü Balıkçılar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 3. Beylikdüzü Balık Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

6 bin kişinin balık ve alternatif olarak etli pilav ile ağırlandığı festivalde yaklaşık 60 balıkçı da tekneleriyle denize açılarak balık tutma yarışmasına katıldı.

Gürpınar sahilinde Balıkçı Barınağı önünde 3. Beylikdüzü Balık Festivali yediden yetmişe geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Festivale İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca, Nurettin Nebati, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. İbrahim Bülbüllü, Belediye Başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de katıldı.

Festival alanını gezen Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, misafirleriyle birlikte tekne ile denize açılarak balık tutan yarışmacıları selamladı. Başkan Yusuf Uzun, Beylikdüzü Balık Festivali’nin geleneksel hale geldiğini belirterek, “Yaklaşık 6 bin kişilik bir hazırlığımız var. Hemşehrilerimizle birlikte Balık ekmek yiyoruz. Üçüncü yılında bunu gerçekleştiriyoruz. Bulunduğumuz yer Beylikdüzü Balık Barınağı. Yaklaşık 60 civarında amatör balıkçımız tekneleriyle açıldılar. Balıklarını tutuyorlar. Birinci, ikinci ve üçüncü arkadaşlarımıza muhtelif hediyeler verilecek. Balıkçının ihtiyacı kapsamında hediyeler verilecek. Maksadımız amatör balıkçılığı teşvik etmek ve ayrıca Beylikdüzü’nde yaşayanlar bir sahilimiz, bir denizimiz, bir balık barınağımız olduğunu bilsinler. Böylece bu denizden doya doya istifade etsinler” şeklinde konuştu.

Festivalde ayrıca yapılan balık tutma yarışmasında teknede olta ile balık tutmada Gökhan Yücel, 3.600 kg balık tutarak 1. oldu ve Fiber Gros tekne kazandı. Yücel, ödülünü AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’dan teslim aldı. Yarışmada 3.200 kg ağırlığında balık tutan Serkan Dursun 2.; 2.600 kg balık tutan Ömer Akbal’da 3. oldu. Yarışmada 2. ve 3. olanlarda olta takımı kazandı.

Zıpkınla balık tutma yarışmasında ise, yabancı uyruklu olan Nuno Ponty 5.900 kg balık tutarak 1.; Veysel Ata 3.200 kg balık tutarak 2.; 1.800 kg balık tutan Mümin Dursun’da 3. oldu. Olta takımından oluşan ödüllerini yarışmacılara AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. İbrahim Bülbüllü verdi. Dereceye giren tüm yarışmacılara ayrıca Beylikdüzü Cerrahi Tıp Merkezi’de de Çek-Up kazandı.

Beylikdüzü Balıkçılar Derneği Başkanı Memiş Turcan da, Balıkçılar Derneği’ne verdiği önem ve destekten dolayı Başkan Uzun’a teşekkür plaketi sundu .
Kaynak: İHA