Amasya Valisi Öz, Proje Kapsamında Almanya'ya Gidecek Öğrencileri Makamında Kabul Etti

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, ''Tarımsal Üretimde Yeni Ufuklar Gösterilmesi Projesi'' kapsamında Almanya'ya gidecek öğrenciler ile yöneticileri makamında kabul etti.

Öz, Valilik Toplantı Salonu'nda, söz konusu proje kapsamında Gökhöyük Tarım Meslek Lisesi'nin 21 öğrencisi ile Okul Müdürü Ahmet Gültekin ve İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş'ı kabul etti.

''Tarımsal Üretimde Yeni Ufuklar Gösterilmesi Projesi''nin başarılı olması dileklerinde bulunan Öz, tarım ve hayvancılık sektörünün dünyada son yıllarda öne çıktığını vurguladı.

Tarım alanında artık daha profesyonel işletmelerin gündemde olduğunu buna bağlı olarak vasıflı eleman yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Öz, ''Tarım meslek lisesi bu anlamda çok önemli bir konuma sahip. Lisemizin hem yetiştirdiği öğrenciler olarak hem ortaya çıkardığı ürünler açısından öncü olmasını istiyoruz'' dedi.

Gökhöyük Tarım Meslek Lisesi Müdürü Gültekin söz konusu projenin Ulusal Ajans Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci kapsamında hazırlayıp uygulandığını belirtti.

Söz konusu projenin 43 bin 344 avro bütçeye sahip olduğunu kaydeden Gültekin, proje kapsamında 21 öğrencinin 3 refakatçi öğretmen eşliğinde 23 Eylül-13 Ekim 2012 tarihleri arasında Almanya'nın Düsseldorf şehrinde staj eğitimi yapacağını söyledi.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA