Fransa Büyükelçisi'nden Büyükşehir Belediyesi'ne Ziyaret

Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak geldiği Samsun’da Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Fransa Büyükelçisi'nden Büyükşehir Belediyesi'ne Ziyaret
“Ülke Günleri” programı kapsamında Türk-Fransız Ticaret Odası Başkanı Zeynep Necipoğlu, büyükelçilik yetkilileri, iş adamları, Carrefour ve Renault firmalarının Türkiye yetkililerinin de bulunduğu bir heyetle Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Bili’yi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır ağırladı.

Fransız Büyükelçi ticaret odasının davetlisi olarak geldikleri Samsun’da yapacakları bir dizi temas ve toplantı ile Samsun’daki mevcut ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve yeni işbirliği imkanlarının oluşturulması için zemin arayacaklarını ifade ederek, Samsun’un Karadeniz Bölgesi’nde ticari potansiyeli yüksek illerden olduğunun altını çizdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır da Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi’ni Samsun’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Samsun ticari potansiyeli, alt yapısı, zengin tarımsal alanları ve gelişime müsait coğrafi yapısı ile yatırım ikliminin en müsait olduğu Karadeniz şehridir. Özellikle ulaşım ve lojistik alt yapısına bakıldığında kara, hava, deniz ve demiryolu ulaşımının tamamını bünyesinde barındıran ender kentlerden birisidir. Karadeniz’e komşu ülkelere olan stratejik konumunu da göz önüne alırsanız gerçekten yatırımın cazip olduğu bir yer olduğunu görürsünüz. Biz gerekli iklim ve karşılıklı faydalar oluştuğu sürece yatırım yapacak olan ya da ticari işbirliği arayan herkesin önünü açmaya çaba gösteririz” diye konuştu.

Karşılıklı sohbet ve içilen çayların ardından Başkan Vekili Turan Çakır tarafından ziyaretin anısı olarak Fransız Büyükelçi’ye kahve fincan takımı hediye edildi .
Kaynak: İHA