Ak Parti İlçe Danışma Meclisi Toplantıları Devam Ediyor

AK Parti Bursa ilçe teşkilatlarının yerel seçimlere hazırlık ve istişare görüşmelerin yapıldığı danışma meclisi toplantıları Orhangazi ile devam etti.

Ak Parti İlçe Danışma Meclisi Toplantıları Devam Ediyor
Partililere seslenen AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, “Güçlü bir şekilde seçimlere girip Orhangazi’yi AK hizmetlerle buluşturacağız. Kampanya sürecinde kişilerden çok şehirlerin yönetim sistemlerini konuşmalıyız” dedi.

Orhangazi Fatih Düğün Salonu’nda yapılan ilçe danışma meclisi toplantısına, AK Parti Orhangazi İlçe Başkanı Neşet Çağlayan, görev süresince yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çağlayan, daha Sonra Orhangazi’ye yapılması planlanan devlet hastanesi konusunda AK Parti’yi eleştiren belediye başkanı ve muhalefet temsilcilerine tepki gösterdi. Çağlayan, “Orhangazi’ye bu devlet hastanesi yapılacak. Çünkü bizim için hiçbir siyasi ikbal Orhangazi halkının bir tırnağı kadar değerli olamaz. Devlet hastanesinden sadece Orhangazi halkı rant sağlayacak. Bizler de bu rant için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, hastane konusunda sıkı çalıştıklarını ifade ederek, “Bütün engellenmelere rağmen kısa zamanda temel atma merasimini de hep beraber yapacağız. Bu konuda endişeniz olmasın. Ayrıca İstanbul- Bursa- İzmir otoyolu da faaliyet geçtikten Sonra Orhangazi, Bursa’nın olduğu kadar İstanbul’un da ilçesi olacak. Buraları çok gelişecek” şeklinde konuştu.

Şahin’den Sonra bir konuşma yapan Milletvekili Tülin Erkal Kara da, meclis çalışmaları hakkında salonu dolduranlara bilgi verdi.

Danışma meclisinde partililere seslenen AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, 8. ilçe danışma meclisi toplantısını yaptıklarını hatırlatarak, “8 ilçemizde Son 9 aylık sürede o ilçe ile ilgili gelişmeler tüm yönleriyle değerlendiriliyor. Bu konuyu Son derece önemsiyoruz. Bu toplantılar teşkilatımızı canlı tutmak için çok değerli. Burada hepimize sorular gelecek. Mahalle başkanlarımızın bu haklarını kullanmalarını istiyorum. Aksi halde bu toplantı protokol konuşmaları yapılan bir duruma gelir” diye konuştu.

“TERÖRLE ÖNÜMÜZÜ KESMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Son günlerde artan terör konusunda değinen Başkan Yalçın, şunları söyledi: “Türkiye çok kritik bir dönemden geçiyor. Bütün dünyada ciddi sorunlar yaşanıyor. Yanı başımızda, Avrupa’da kriz yaşanırken, Suriye bir ateş topuna dönmüşken Türkiye büyümesini sürdürüyor ise, bunun faturasını birileri önümüze koyacaktır. Bu bekleniyordu… Terörün arkasındaki sebebin bu olduğunu unutmayalım. Biz ne zaman güçlü olduğumuzu hissedersek, bölgemizde lider konumuzun altı çizildiğinde, terörle önümüzü kesmeye çalışacaklardır. Bu topraklarda yaşamanın bedeli her dönemde ağır oldu. Bu nedenle Türkiye’yi yöneten irade bu bilinçle yönetmektedir.” “MATEMATİK ZEKASI OLANA ŞİİR OKUTTUK…” Bu yıl ilk kez yeni eğitim sistemine de geçildiği hatırlatan Yalçın, “Bu sistem iki önemli yeniliği beraberinde getiriyor. Birincisi çocuklarımız yeteneklerine göre eğitimlerinde yönlendirilmesi imkânını getiriyor. Bugüne kadar matematik zekası olana şiir okutmaya çalıştık. İkinci bir yenilik ise mesleki ve teknik eğitimde Türkiye’yi dünya ile buluşturacak bir sistem. Mesleki eğitimde Avrupa’daki orana ulaşmalıyız. Çünkü AK Parti 2023’e hedefler koyan bir parti. Bu hedefleri bugünkü eğitim sistemimizle karşılamamız mümkün değil” dedi.

AK PARTİ-HAS PARTİ BİRLEŞMESİ…

AK Parti ile HAS Parti’nin birleşmesi hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Yalçın, “HAS Parti tüzel kişiliğini Sonlandırdı ve Genel Başkanı Numan Kurtulmuş partimize katıldı.

Hayırlı olsun, bizlere güç kattılar. Birlikte yürümekten onur duyacağız. Geçtiğimiz gün HAS Parti Bursa il yönetimiyle bir araya geldik ve kendileri ile tanıştık. Çok güzel arkadaşlar. Bursa’da sorunsuz bu katılımı rahatlıkla yönetebileceğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“SEÇİMDE KİŞİLERDEN ÇOK ŞEHİRCİLİK İLKELERİ KONUŞULACAK”

2009’daki yerel seçimlerde Orhangazi’de çok üzüldüklerini vurgulayan AK Parti İl Başkanı Yalçın, şöyle devam etti: “Aday adaylığı sürecini kısa tutacağız. Biz bu teklifi ilettik. Biz hepimiz birbirimizi biliyoruz. Kimin ne katacağını biliyoruz. Bakın bir yanlışlık Orhangazi’de 5 yılımızı götürdü. İddialaşma ve başka hesaplar AK Parti’nin Orhangazi’ye hizmet vermesine engel oldu. Bu tecrübeden kesinlikle Sonuç çıkaracağız. Buna mecburuz. Güçlü bir şekilde seçimlere girip Orhangazi’yi AK hizmetlerle buluşturacağız.

Kampanya sürecinde kişilerden çok kentlerimizin yönetim sistemlerini konuşmalıyız. Şehirlerde yaşanabilirlik, kentlilik bilinci, hayat kalitesi ve bunların gelişmiş ülke tecrübelerini gündem yapmak istiyoruz.” Yalçın konuşmasının Sonunda üye katılım çalışmalarındaki başarılarından dolayı AK Parti Orhangazi İlçe Başkanı Neşet Çağlayan’a plaket verdi. AK Parti’ye katılan 15 kişiye rozetleri protokol üyeleri tarafından takıldı. Konuşmaların ardından ilçe danışma meclisi toplantısı basına kapalı olarak devam etti .
Kaynak: İHA