Destici: Terörle Mücadelede Başarının Sağlanması İçin İdam Cezası Gelmeli

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, terörle mücadelede başarının sağlanması için idam cezasının getirilmesi gerektiğini söyledi.

BBP tarafından Tandoğan Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde konuşan Genel Başkan Mustafa Destici, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e seslenerek, “Ey bakan, bırak eş tayinleri ile uğraşmayı, vatan düşmanı olan müdürleri, öğretmenleri, görevlileri okullardan temizle.” dedi.

Destici, konuşmasında, Türkiye’nin başına musallat olan terör probleminin, Ortadoğu’da emeli olan birçok emperyalist devletin geliştirdiği politikalar sonucu ortaya çıktığını kaydetti.

Destici, "PKK ve BDP de bu emperyalist devletlerin taşeronluğunu yapacak kukla devlet kurma politikasından kaynaklanıyor. Türkiye, bu emele izin vermeyecek. Emperyalist devletleri anlıyoruz. Anlamadığımız, 30 yıldır PKK ile hakiki anlamda mücadele yapılmamış olmasıdır. Bunu milletimizin bilmesini istiyorum. PKK terörüne karşı 30 yılda şunlar yapılmadı; asker sivil işbirliği, eğitimli askeri birliklerimiz oluşturulmadı. PKK eylemlerini haber verecek istihbarat birimlerimiz oluşturulamadı. PKK’nın finans kaynakları kurutulmadı. Sınırların güvenliği sağlanamadı. PKK’ya destek veren uluslararası güçler engellenemedi. Bölgedeki bazı yatılı okullar PKK’ya militan yetiştirmede kullanılıyor. Bu söylediklerimin anlaşılması için illaki Gaziantep’te gerçekleştirilen bombalı eylemde bir müdür yardımcısının parmağının olması gerekmiyor. Ey milli eğitim bakanı bırak, eğitim sistemini yaz boz tahtası haline getirmeyi ve eş durumundan dolayı tayinlerini engellediğin öğretmenleri de Doğu ve Güneydoğu’da PKK’ya hizmet eden öğretmen, müdür ve yurtlarını temizle.” diye konuştu.

Destici, iktidara gelmeleri durumunda, yapacakları ilk işin bu sorunu bitirmek olduğunu kaydetti.

“İKTİDARA GELİRSEK İDAMI GETİRECEĞİZ”

BBP’ye milletin fırsat vermesi halinde PKK’nın Türkiye’deki sesini keseceklerini kaydeden Destici, iktidara gelmeleri durumunda şu vaatleri yerine getireceklerini kaydetti: “İdam cezasını geri getireceğiz. Sınırlarımızı kendimiz denetleyeceğiz. İstihbaratı ABD veya başka bir devletten temin etmeyeceğiz. Özel harekat polislerimiz aktif hale getirilecek. Korucuları daha aktif hale getireceğiz. PKK’nın finans kaynaklarını kurutacağız, uluslararası desteğini keseceğiz. Sivil anayasayı bu hükümetin yapma gibi bir durumu söz konusu değil. Çünkü varlıklarını buna borçlular. Biz, sivil anayasayı yapacağız. İfade özgürlüğünü daha da genişleteceğiz, terörü desteklemeyecek şekilde gerçekleşecek ifade özgürlüğüne kapı aralayacağız.” Konuşmasında, Meclis'ten geçirilmesi düşünülen büyükşehir belediyesi yasasını da eleştiren Destici, bu yasanın geçmesi durumunda PKK ve BDP’nin elinin giderek daha da güçleneceğini savundu .