Hisarcıklıoğlu: Bilinmeli Ki, Bu Toprakların Mayası Çok Güçlüdür

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, dün askeri konvoya gerçekleşen terör saldırısı ile ilgili, “Bu vahim olayın tek hedefi, milletimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaktır.

Kardeşlik bağlarımızı zayıflatmak isteyenler de bilsin ki, bu toprakların mayası çok güçlüdür.” dedi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından düzenlenen ‘Demokrasiye Geçiş Çağında Anayasa Yapmak’ konulu konferansta konuştu.

Hisarcıklıoğlu, sözlerine dün gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere şifa dileyerek başladı.

Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Gözü dönmüş şer odaklarının Son dönemde artırdığı terör saldırıları hepimizi derinden sarsıyor. Ciğerimiz parçalanıyor. Tüm vatandaşlarımız bilmeli ki, bu hain saldırı, ülkemiz üzerinde oynanan kirli bir oyunun parçasıdır. Bu vahim olayın tek hedefi ise, milletimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaktır. Bugün kardeşlik bağlarımızı zayıflatmak isteyenler de bilsin ki, bu toprakların mayası çok güçlüdür. Biliyorsunuz ki ‘gecenin en karanlık anı, şafak sökmeden az öncedir’. Bu gece de geçecek. Yarın Türkiye aydınlık günlere uyanacak. Bu karanlık gece bizi yarınki gündüzün ayrıntılarını düşünmekten, tasarlamaktan alıkoyamaz.” diye konuştu.