Gazi Annesinin Gözyaşları

İçel'in Mut ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte anılarını anlatan gaziler, duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Gazi Annesinin Gözyaşları
Bir gazinin sözleri annesini ağlatırken, dinleyenler de duygulandı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, Jandarma Üsteğmen Evren Ekmekçi, Belediye Başkanı Murat Orhan, şehit ve gazi yakınları ile öğrencilerin katıldığı törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Kıdemli Başçavuş Oktay Sever, Türk milletinin en önemli özelliklerinden birinin acıyı ve sevinci paylaşmak olduğunu belirtti.

Bingöl'deki hain saldırıyı kınayan Sever, "Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için silah arkadaşları olan gazilerimize hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde onurlandırmalıyız. Bizlerin birlik ve beraberliğine kastedenler, emellerine asla ulaşamayacaklardır. Dış düşmanlara ve onların içerideki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş ve bu uğurda gazi olmuş tüm gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyor, bu uğurda şehit olan güvenlik güçlerimizi de rahmetle anıyoruz" dedi.

Törenin ardından kaymakamlık binasında gazilerle bir araya gelen protokol üyeleri, gazilerin anılarını dinlediler. 1996 yılında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen ‘Atmaca’ operasyonunda gazi olan Adnan Yıldızer, "Ben çatışmada gazi oldum, gururluyum ama bir daha böyle bir şey olmasını asla istemem" dedi.

Bunun üzerine yanında oturan annesi Havva Yıldızer gözyaşlarına boğulurken, herkesi duygulandırdı. Gazi annesi, "Sayın yetkililer gerçekten çok zor şartlarda yaşam mücadelesi vermekteyiz. Oğlum yürüyemez durumda ve ben ona yardım etmekte zorlanıyorum. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz" diye konuştu

Konuşmaların ardından Kelce köyü Sarıtaş mevkisinde doğal zemin üzerine işlenen 180x120 metre ebatında, 21 bin 600 metrekarelik alana yapılan ve Türkiye’de en büyük bayrak unvanını alan Türk bayrağı ziyaret edildi. Burada İlçe Müftüsü İbrahim Köksal şehitler için dua etti

Kaynak: İHA