Çubuk'ta Kız Öğrenci Evi Açıldı

Çubuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi bünyesinde 'öğrenci evi' açıldı.

Açılış töreninde konuşan Kaymakam Cemal Şahin, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin başarılı çalışmaları ile marka haline geldiğini belirtti.

Şahin, şöyle konuştu:

''Diğer okullarda gördüğümüz manzaralardan farklı olarak okulunu çok seven ve okulunda uzun süreler hizmet eden öğretmenler gördüm. Burada farklı bir tablo gördüm. Burada bir başarı varsa bu sizlerin emeği, sizlerin eseri. İlçenin kaymakamı olarak, kurumsallaşmış bir eğitim kurumu görmek bizi çok mutlu ediyor. Bizde elimizdeki imkanları sizler için seferber etmeye çalışıyoruz. Bildiğim kadarıyla bu ülkemizde benzeri olmayan bir uygulama. Bu modelin ben, Türkiye'ye örnek olacağı kanısındayım. Bunun tanıtılması ve empoze edilmesi gerekiyor.''

Bu sistemin burada kalmaması gerektiğini belirten Şahin, binanın arka kısmında bulunan lojmanların da okula devredilmesi için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Lokman Özden ise yıllardır atıl vaziyette duran binanın tadilatının yaptırılarak, öğrencilere sıcak bir yuva haline getirildiğini belirterek, ''Ayla hanım, öğrencilerinin rahat ve huzurlu bir eğitim alabilmesi için mücadele eden örnek bir müdür, örnek bir lider ve örnek bir annedir. Tüm gençlerimizin kendisini örnek almasını tavsiye ediyorum. İçerisini daha önce gezdim ve çok beğendim. Bana göre bu öğrenci evi uygulaması tüm Türkiye'ye örnek bir uygulama olmalıdır. Müdürümüzün attığı bu adımın birçok eğitim kurumunu da harekete geçireceğine inanıyorum'' dedi.

Okul Müdürü Ayla Çiftçi de genç kızlara okul yaşamları süresince modern ve güvenilir bir ev konforunda yurt ile katkı sağlamaya çalıştıklarını ve öğrenci evinin öğrencilik yıllarından beri hayali olduğunu vurguladı.

Çiftçi, şunları kaydetti:

''Hayalimin gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese sonsuz teşekkür ederim. Öğrencilik yıllarımda kendim için istediğimi, bugün öğrencilerim için gerçekleştirmiş bulunuyorum. Hayalim gerçekleştiği için bugün çok mutluyum.''

Konuşmaların ardından Kaymakam Şahin, Başkan Özden ve davetliler tarafından dualarla kurdelesi kesilen 36 yatak kapasiteli 'öğrenci evi' misafirlere tanıtıldı.

Muhabir: Hüseyin Yiğiner

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA