Elazığ Valisi Erol'dan Gaziler Günü Mesajı

Elazığ Valisi Muammer Erol Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erol, mesajında gazilik mertebesinin vatanı, milleti, bayrağı ve kutsal değerleri uğruna mücadele etmeyi şiar edinmiş, yeri geldiğinde savaşmaktan geri durmamış kahraman vatan evlatlarının hak ettiği çok müstesna bir derece olduğunu kaydetti.

Üstün cesaret ve kahramanlık örneği göstererek vatanı müdafaa eden gazilerin hak ettikleri bu unvanı hayatlarının sonuna kadar taşımanın haklı gururunu taşıdığını ifade eden Erol, şunları bildirdi:

''Bu bakımdan gazilerimizin değerinin anlaşılması ve onların temsil ettikleri kutsal makamın kavranması açısından 19 Eylül Gaziler Günü ayrı bir önem taşımaktadır. Gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan nadide abideleridir. Onlara hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek hayatta kalanları hatırlamak ve sorunları ile yakından ilgilenmek toplum olarak en büyük sorumluluğumuzdur. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921'de 'Gazi' unvanının verilmesi, gazilerimize olan övgü, minnet ve şükran duygularının bir göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımız için canlarını düşünmeden feda etmiş şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize ise sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.''
Kaynak: AA