Chp Milletvekili Toptaş ve Mhp Milletvekili Yılmaz, Mesaj Yayımladı

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Toptaş, mesajında, 19 Eylül'ün bağımsızlık mücadelesinin ve Kurtuluş Savaşı'nın Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'e ''Gazi'' unvanının verilişinin 91. yıl dönümü olduğunu bildirdi.

Gazilerin, yüce Türk ulusunun mensubu olmanın verdiği gurur ve güvenle, ülkelerine hizmet ettiklerini ve yurtseverlikleriyle örnek olduklarını vurgulayan Toptaş, şunları kaydetti:

''Şehit yakınları ve gazilerimizi her zaman en yüce duygularla anarak, onlara Sonsuz sevgi ve saygı sunarak, Mehmetçik'in canıyla kurtardığı bu vatanın kahraman evlatları olarak bugün terör lanetinin namertçe kurduğu tuzaklarla, pusularla şehit edilmekte olan Mehmetçiklerimize destek olmak zorundayız. Türkiye'nin birinci gündemi olan terör olaylarını bitirmek siyasetin öncelikli görevidir.''

-MHP Afyonkarahisar Milletvekili Yılmaz

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz da, Türkiye gazilerinin 19 Eylül 1983'te ''Türkiye Muharip Gazileri Derneği'' altında bütünleştiklerini hatırlattı.

19 Eylül Gaziler Günü'nün, gaziler için bir anma günü olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları bildirdi:

''Gaziler, bizler için en güç şartlarda bütün güçleri ve duygularıyla mücadele etmiş, canlarını bile vermekten asla çekinmemiş büyük kişilerdir. İşte bu büyük mücadele Sonunda hepimizin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Ancak dün olduğu gibi bugünde düşmanlarımız gerek içten gerekse dıştan aziz vatanımızı parçalamak, bağımsızlığımızı yok etmek istemektedirler. Son günlerde sık sık meydana gelen terör olayları Sonrası çok sayıda şehit ve gazilerimiz olmuştur. Şehit ve gazi ailelerini yalnız bırakmayarak birlik ve bütünlüğümüzü korumak adına geçmişte olduğu gibi bu günden Sonrada şehit ve gazilerimiz için gereken desteği vereceğiz. Eğer bizler bugün huzur içinde yaşayabiliyorsak bunu, şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bu anlamlı günde gazilerimize, vatan uğruna göstermiş oldukları mücadelelerden dolayı bir vefa borcumuz olduğunu unutmamalıyız. Destanlar yaratan şehit ve gaziler tek tek birer onur abidemizdir.''

Kaynak: AA