Türk Yıldızları Gaziantep’te Uçacak

Türk Hava Kuvvetleri (TSK) Akrobasi Timi ‘Türk Yıldızları’, TSK 4. Malzeme Yerlileştirme Sergisi etkinlikleri kapsamında 7 Ekim Pazar günü Gaziantep’te gösteri uçuşu gerçekleştirecek.

Türk Yıldızları Gaziantep’te Uçacak
TSK koordinatörlüğünde savunma sanayinde yurtdışı kaynak kullanımını azaltmak amacıyla düzenlenecek olan TSK Malzeme Yerlileştirme Sergileri'nin 4.’sü Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO) desteğiyleGaziantep’te açılacak. Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) 2-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek sergide yurt savunmasında dışa bağımlılığın azaltılması ve yerli sanayinin üretiminin desteklenmesi amaçlanıyor. Sergi etkinlikleri kapsamında Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları, OFM’de gösteri uçuşu yapacak

Türk Yıldızları, dünyada sekiz süpersonik uçakla gösteri yapan tek takım olarak gösteriliyor. Saatte yaklaşık 900 ile bin 200 kilometre hızla hareket eden Türk Yıldızları, seyir ve estetiği bir arada sunuyor. Adrenalin yükselten hareketlerle Gazianteplileri selamlayacak olan Türk Yıldızları, gösteri uçuşu öncesinde de 6 Ekim’de deneme uçuşu gerçekleştirecek .
Kaynak: İHA