Özbekistan’ın Rusya’ya Otomobil İhracatı Düştü

Özbekistan’ın Rusya’ya yaptığı otomobil ihracatında düşüş olduğu bildirildi.

Özbekistan basınında yer alan haberde bu yılın ilk sekiz ayında Özbekistan’dan Rusya’ya yapılan otomobil ihracatında yüzde 6 oranında azalma olduğu belirtildi.Edinilen bilgilere göre bu yılın Ocak-Ağustos döneminde Özbekistan’dan Rusya’ya 59 bin 452 adet binek otomobil ihracatı yapıldı. Bu rakam geçen yılın aynı döneminde ise 63 bin 131 adet olarak gerçekleşmişti.Özbekistan’dan Rusya’ya ihraç edilen otomobiller arasında Nexia markasının ilk sırada yer aldığı belirtildi.
Bu arada Özbekistan üretimli otomobillerinin Rusya’da en çok satılan yabancı otomobiller arasında sekizinci sırada yer aldığı bildirildi.

2011'de 230 bin binek otomobilin üretildiği Özbekistan'da geçen sene Rusya'ya 85 bin araç ihraç edilmişti. Yıllık 250 adet otomobil üretim kapasitesine sahip Özbekistan, Chevrolet markasıyla Nexia, Matiz, Captiva, Epica ve Tacuma modellerinden araçlar üretmekte. Özbekistan, başta Rusya olmak üzere Türkmenistan, Azerbaycan, Afganistan, Ukrayna, Kazakistan, Belarus ve Moldova gibi ülkelere de otomobil ihracatı yapmakta .