Ak Parti’de İlçe Danışma Meclisleri Sürüyor

AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nca düzenlenen ilçe danışma meclisleri Mudanya ile devam etti.

Ak Parti’de İlçe Danışma Meclisleri Sürüyor
Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapılan danışma meclisi toplantısına AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın’ın yanı sıra Bursa milletvekilleri Mustafa Öztürk, İsmet Su, Hakan Çavuşoğlu, Önder Matlı ile partililer katıldı.

AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Kadir Kahraman, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe konuşmalarında Mudanya’ya yapılan ve hedeflenen faaliyetler hakkında salonu dolduranlara bilgi verdi.

İlçe danışma meclisine katılan milletvekilleri adına kürsüye çıkan AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su ise, Türkiye’nin hem içerde hem de dışarıda farkını hissettirdiğini belirterek, “Türkiye artık adından söz ettiren bir ülke konumunda. Teşkilatımız ilk günden beri birlik ve bütünlük içerinde çalışıyor. Teşkilatımız varlık sebebinin ne olduğunu inanarak devam ettiriyor ve bu inancından hiçbir zaman taviz vermeden çalışmalarını sürdürüyor. Teşkilatımız bu yaz bize tatil yaptırmadı. Biz bunu övünç olarak söylüyoruz. Çok şükür ki milletvekillerini çalıştıracak bir teşkilatımız var. Teşkilat varsa milletvekilleri var” dedi.

“TÜRKİYE’NİN BAŞARISI CEZASIZ KALIR MI?” Toplantıda teşkilatlara seslenen AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ise, Türkiye ve Bursa’da birçok hizmet ve yeniliğin yapıldığının altını çizdi. Başkan Yalçın şöyle devam etti: “Ülkemizin son 10 yılda aldığı hizmetler normal bir ortamda mı yapılıyor? Avrupa ekonomik anlamda felç dururumda. Yunanistan, İtalya, İspanya işsizlikle ve ekonomik küçülmeyle karşı karşıya. Ekonomi tamamen durmuş vaziyette. Ayrıca Suriye ile ilgili yine dünyanın gözleri önünde yaşanan bir vahşet var. Akrabalarımızın olduğu bir ülke adeta bir ateş topuna dönüştü. Bu ortamda Türkiye’de AK Parti hükümeti ve onun lideri Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Türkiye her yıl büyüme rekoru kırıyor. Dünya bu duruma hayret ediyor. Türkiye ekonomi yönetiminde destan yazmış durumda. Ülkemiz bunu siyasi istikrarıyla yapıyor. Türkiye’nin bu başarısı cezasız bırakılır mı? Bu başarıyı bütün dünya kıskanıyor. Son günlerde artan terör faaliyetlerinin esas gerekçesi, Türkiye’nin başarılı yönetilmesi ve ayakları üzerinde uzun bir aradan sonra ilk defa durabilmesine tepkidir.” “FARKLILIKLARIMIZI ZENGİNLİK OLARAK GÖRDÜK” AK Parti teşkilatlarının bu durumu topluma çok iyi anlatması gerektiğine vurgu yapan Başkan Yalçın, “Türkiye dik durduğu zaman, terör hızlı bir şekilde yükselmeye başlıyor. Bu süreci doğru yönetmemiz gerekiyor. Faklılıklarımızı, bizi birbirimize düşürecek şekilde kullanmak istiyorlar. AK Parti olarak bugüne kadar farklılıklarımızı hep zenginlik olarak gördük. Bizi bir ve beraber tutan değerler var. Bu değerlerle bugüne geldik. Bu özelliğimizi hiçbir zaman bozmayacağız” dedi.

YEREL SEÇİMLER… Yerel seçimleri değerlendiren İl Başkanı Sedat Yalçın, şöyle konuştu: “Yerel seçimlerde iki faktör etkili oluyor. Birincisi güçlü bir partinin adayıysanız bu önemli bir artıdır. Diğer faktör ise o dönemde sizin topluma verdiğiniz algı. Yani biz 2009 seçimlerinde Mudanyalılara verdiğimiz sözleri yerine getirmişsek, yaptığımızı işleri şeffaf bir şekilde yapmışsak, toplumda ciddi bir memnuniyet oluşturmuşsak ve Mudanya’da yaşayanların günlük hayat kalitesini arttırmışsak önümüzdeki seçimde işimiz kolay. Ama bu söylediklerimde bir eksiklik varsa işimiz kolay değil. Danışma meclislerinin yapılma nedeni de bu. Eksik konularımızı burada konuşmak ve seçime daha güçlü bir şekilde girmek istiyoruz.” “2023 HEDEFİNE 4+4+4 İLE ULAŞABİLİRİZ…” Yeni eğitim yılının başladığına da dikkat çeken AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, “Yeni eğitim- öğretimin yılı hepimiz için hayırlı olsun. Bu nesilleri çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Tüm öğrencilerimizi yetenekleri doğrultusunda yönlendirerek yetiştirmeliyiz. Topluma 4+4+4 yeni eğitim sisteminin özünün çok net bir şekilde anlatılması lazım. Bu mesleki teknik eğitimde bizim ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetişmesi için bir numaralı sistemin adıdır. Tüm gelişmiş ülkelerde buna benzer sistemler uygulanıyor. 2023 hedeflerimize ancak bu sistemle ulaşabiliriz” ifadelerini kullandı.

MUDANYA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM… Kentsel dönüşümle ilgili olarak Mudanya’da ciddi bir çalışmaya ihtiyaç olduğuna da vurgu yapan Yalçın, “Mudanya’da kentsel dönüşüm konusunda bazı sivil toplum kuruluşlarının kurulmasını arzu ediyorum. Nasıl bir Mudanya istiyoruz? Nasıl bir kentsel dönüşüme ihtiyacımız var? Hangi mahalle nasıl yapılanmalı? Sosyal proje olarak Mudanya nasıl bir kent olmalı? Bunları hepsini tartışacak birden fazla sivil toplum örgütünün kesinlikle hayata geçesi lazım” dedi.

Mudanya’daki yatırımlar hakkında bilgi veren Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk," 2013 yerel seçimlerinde de Mudanyalılar AK Partili belediye ye yeniden diploma verecek" dedi.

Başkan Aktürk, Mudanya'ya 150 milyonluk alt ve üst yapı hizmetinin verildiğini hatırlatarak, projelerin hızla hayata geçirilmeye çalışıldığını ve vaat ettikleri 45 maddeden fazla hizmet yapıldığını söyledi.

Kaynak: İHA