Müsiad’ın Kahvaltısında Teröre Lanet

İlahiyatçı-Yazar Ali Rıza Demircan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi üyelerine ‘İslam Dininin Mala Bakış Açısı ve Görevlerimiz’ konulu konferans verdi.

Müsiad’ın Kahvaltısında Teröre Lanet
MÜSİAD Gaziantep Şubesi, üyeleriyle Uğur Plaza Otel’de verilen kahvaltı da bir araya geldi. AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın da katıldığı kahvaltı programının ardından İlahiyatçı-Yazar Ali Rıza Demircan, MÜSİAD üyelerin konferans verdi. İslam dininde ticaret konusunu anlatan Demircan, ticaret yapanların İslami açıdan dikkat etmesi gereken kuralları hatırlattı. Konferans sonunda Demircan’a hediye takdim edildi.

MÜSİAD PROVOKE FİLMİ KINADI

Konferans öncesinde açılış konuşması yapan MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, ABD’li provokatör yapımcıyı kınadı. Müslümanlar üzerinden kirli oyunlar oynanmaya çalışıldığını ifade eden Başkan Kılçık, “Yabancılar tarafından ülkemizin üzerinde çok kirli oyunlar oynanıyor. Gün kardeşliğimize sahip çıkma günüdür. Gün birlikte düşünme, birlikte çalışma günüdür. Bundan başka çaremizde yoktur. Çünkü başka Türkiye yok. Müslümanların Masumiyeti filmiyle dünyayı ayağa kaldıran ABD’li yapımcı dolandırıcılıktan mahkum olan Basseley Nakoula’yı şiddetle kınıyor ve tüm Müslümanları dönen bu oyun üzerinde ayrıca uyanık olmaya davet ediyorum. İslam işbirliği örgütü bünyesinde bulunan 52 İslam ülkesinin temsilcileri bir araya gelip bu türden hareketleri içeren her türlü teşebbüsü ve etkinliği kesin bir dille suç kapsamına sokacak bir teklif hazırlayıp, bunu BM’ye götürüp, BM’nin karar olmasını sağlamalıdır” dedi.

Suriye olaylarına da değinen Kılçık, şöyle devam etti: “Artık sadece Esed’in zalim ve diktatör olduğunu söyleminden daha öte bir tutum belirlenmeli ve bu tutum çerçevesinde muhalif grupları sahici bir alternatif olabileceği gösterilmelidir. Bu çerçevede Suriye’nin bölünmesi istisna, bütün kalması ise ana kuraldır. Elbette ki bu bir ihtimaldir ve Türkiye için hiç de tercih edilebilir nitelikte değildir. Dolayısıyla ABD başta olmak üzere bütün önemli aktörlerin tercihi Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana olacaktır. Ancak meşruiyet ve temsil gücüne sahip alternatif bir iktidarın Esed rejiminin yerini alması fiilen Türkiye’nin güvenliği ve bölgedeki etkinliği açısından büyük önem arz etmektedir.”

“YİNE AYNI TEHDİTLER İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türkiye üzerinde çeşitli oyunlar oynanmaya çalışıldığına dikkat çekerken, Türkiye’nin zaman zaman tehdit edildiğini dile getirdi. Erdoğan, “Ülkemiz üzerinde son günlerde çok ciddi hesaplaşmaların yaşandığını hepimiz idrak ediyoruz. Bu arada bu hesaplaşmalarda şehitler veriyoruz. Tabii bu kutsal topraklar kurulduğundan beri özellikle bizlerin ana yurdu olduğundan beri şehit vermek kaçınılmaz oldu bu topraklarda. Çünkü dünyanın bütün stratejilerinin döndüğü bir coğrafyada yaşıyoruz. Bir tarafta Balkanlar, diğer tarafta Kafkaslar ve Ortadoğu. İslam’ın yeşerdiği coğrafyanın tam odak noktasındayız. Harçlı seferleri bu coğrafyalar için yapıldı. Neden? Çünkü İslam’ın yok edilme planları ancak buradan geçiyordu. Bugün yine aynı tehditler ile karşı karşıyayız” dedi.

“ŞUAN ÜLKENİN KALKINMAMASI İÇİN ÇAKALLAR DEVREDE”

Türkiye’nin kalkınmasını istemeyenlerin gerçekleştirdiği saldırıları da yorumlayan Erdoğan, “Bütün saldırılar AK Parti’ye yöneldi. PKK terör örgütünün hedefleri var. Birincisi hedef AK Partililer, ikincisi askerimiz ve polisimiz, üçüncüsü ise o bölgenin kalkınmasına katkı sağlayan memurlarımız. Niye? Çünkü o bölge kalkınmamalı. Hakkari’de çok ciddi petrol yatakları keşfettik. Şuan bölgenin ve ülkenin kalkınmaması için çakallar devrede. Biz bu çakallarla baş edeceğiz. Örgütü ve halkı bir birinden ayırdık. Önce uzlaşmaya çalıştık. Ama olmadı. Devlet olarak, hükümet olarak bütün sorumluluğumuzu yerine getirdik, uyarılarımızı yaptık. Şu andan itibaren eline silah alan indirilecek. Bunun başka çaresi yoktur. Bunu kendileri istedi. Onların arkasında bulunan güçler, bunlara sipariş verenlerde bunu böyle bilsin. Artık ne ekonomik olarak, ne de onların silahlı eylemlerine baş eğecek bir Türkiye yok karşılarında. Her yerde, meclis de dahil gereken ne ise onu yapacağız” ifadelerini kullandı.

IMF, İFLAS EDER DEDİĞİ TÜRKİYE’DEN BORÇ TALEP ETTİ

Bütün bu olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin her geçen gün değer kazanarak büyüdüğünü söyleyen Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Türkiye’nin 2001 öncesi Türkiye yani AK Parti iktidarından önceki Türkiye. IMF’den alınan paralar olmasa memur maaşları dahi ödenemez duruma gelmişti. O güne kadar bir sorun yok. Terör dizginlenmiş, herkes rahat. Niye? Hasta adam dediğimiz ve başında da hasta bir başbakan bulunan Türkiye. İstediklerini almışlar. Ve rahmetli Bülent Ecevit İtalya’da IMF’nin kapısında 700 milyon dolar için 3 gün boyuncu hasta hasta bekliyor. Bugün nereye geldik? Bugün IMF’nin bütün borçlarını hem de hiçbir anlaşma imzalamadan bu Şubat ayında yani 5 ay sonra bitiriyoruz. Onlar yoluna gidecek biz yolumuza gideceğiz. Dahası var, onlara söz verdik. 5 milyar dolarda borç vereceğiz. Türk milleti yıllardır kuklası durumuna geldiği, ekonomik tetikçilerin cirit atıp 23. sıradaki iflasa yazdıkları Türkiye onlara borç veriyor artık. Dün yaptığımız bir anlaşmayla da Mısır’a 2 milyar dolar kredi açtık.”
Kaynak: İHA