BBP Genel Başkanı Destici'den 8 Şehit İçin Taziye Mesajı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Bingöl’deki mayınlı saldırıda şehit olan polislere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Destici yayınladığı mesajında, polis aracının Karlıova ilçesi Hacılar köyü mevkiinden geçişi sırasında, önceden menfeze yerleştirilmiş patlayıcının infilak etmesi tuzak sonucu, 8 polisin şehit, 9 polisin ise yaralanmasının karanlık odaklar tarafından tezgahlanmış bir eylem olduğunu söyledi.

Destici, ''Türkiye'nin güney doğusunda, doğu anadolusunda ellerini kollarını sallayarak timler halinde dolaşan ve bununla kalmayıp karayollarımıza mayınlar döşeyen teröristlerin bu durumundan istihbarat kaynaklarımızın nasıl haberi olmaz? Ayrıca, şehit olan polis evlatlarımızın görev yerlerine dönmekte oldukları PKK tarafından nasıl bilinir? Mayın yerleştirilen ve yerleştirilebilecek bu yollarda zırhsız, donanımsız ve mukavemetten yoksun bir çevik kuvvet otobüsüne polislerimiz neden doldurularak görev yerinden dönüşünün sağlanması istenir?'' sorularını yetkililerin cevaplaması gerektiğini ifade etti.

Destici, şunları kaydetti: ''Ülkemizin iç ve dış dengelerinde taviz koparma hedefi güden bölücü terör örgütü, her gün biraz daha azgınlaşarak kanlı eylemlerine, kahpe tuzaklarına bir yenisini eklemektedirler. BBP olarak, şimdiye kadar her ortamda, ülkemizin en önemli meselesi haline gelmiş olan bölücü terör ile mücadele etmenin 'pansuman tedbirler'le olmayacağını belirttik. İdare-i Maslahat ifade eden konuşmalar ve 'tel'in ediyoruz' halleri ile geçiştirilmesinin abes olduğunu söyledik. Ülkemizin bölücü terörü bitirmesi şarttır. Siyaset-bürokrasi-toplum birlikteliğini ve topyekun mücadele azmini ortaya koyarak bunu başarmak zorundadır. Amaçları, tüm milletimizce malum olan bu örgütün mensupları için idam cezası acilen ve hiç vakit geçirmeksizin geri getirilmelidir. Bölücü terörle mücadele etmeyi bir milli dava olarak gören Büyük Birlik Partisi'nin bölücü-taşeron örgütün bitirilmesi, etkin bir şekilde çözümlere ulaşmak için ortaya koyduğu ortak akıl budur. Milletimizin de destek vereceği bu uygulamayla hareket etmek vakıanın ciddiyetine uygun duruş almak demektir. Kurduğu hain tuzakla şehitler kervanına katılan 8 polisimize Cenab-ı Allah'tan rahmet dilerken, ailelerine, silah arkadaşlarına Emniyet Teşkilatına ve necip milletimize sabır, başsağlığı diliyorum. Yaralı 9 polis kardeşimize ise acil şifalar vermesini Allah'tan niyaz ediyorum.”
Kaynak: İHA