BBP Erzurum İl Teşkilatı İdam Cezası İçin İmza Kampanyası Başlattı

Büyük Birlik Partisi İl Başkanlığı idam cezasının getirilmesi ve dokunulmazlıkların kaldırılması için imza kampanyası başlattı.

BBP Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, Yakutiye parkında açtıkları stantta gazetecilere yaptığı açıklamada, partilerinin 29 ilde eş zamanlı olarak 100 ayrı noktada ''İdam Geri Gelsin, Dokunulmazlıklar Kalksın' adlı imza kampanyası başlattığını söyledi.

Kampanyada alınacak sonucunun Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderileceğini dile getiren Gözütok, ''Ülkemizde 28 yıldır terör mücadelesi verilmektedir. Bizce 28 yıldır sürdürülen bu mücadelede birtakım yanlışlıklar ve eksiklikler var. Polisimize, askerimize, öğretmenimize, korucumuza ve sivil vatandaşımıza kurşun sıkan teröristler için idam geri gelsin istiyoruz'' dedi.

BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını istediklerini ifade eden Gözütok, şunları kaydetti:

''Dağdaki teröristlerle kucaklaşan, sonrada dönüp devlete ve millete saygısızlık yapan BDP'li milletvekillerinin de dokunulmazlığının kaldırılmasını istiyoruz. Halkın bu yönde bir talebi var. Biz halkın talebini bu meydandan alıp meclise taşıyacağız. Oy kullanma ve imza işlemi akşama kadar devam edecek. Burada atacağınız her imza değerli.''

Gözütok, partililer ve bazı vatandaşlar, açıklamanın ardından parkta kurulan şeffaf sandıkta oy kullanarak imza attı.

Muhabir: Çağlar Sefertaş

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA