Ak Partili Üniversiteliler Karataş'ta Kampa Girdi

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Zafer Çubukçu, iktidarlarının gençliğin geleceği için önemli projeleri hayata geçirdiğini söyledi.

Ak Partili Üniversiteliler Karataş'ta Kampa Girdi
AK Parti Gençlik Kolları Üniversite Birim Başkanları İstişare Kampı, Adana’nın Karataş ilçesindeki bir otelde yapıldı. Üç gün sürecek istişare toplantısına 81 ilden gençlik kolları üniversite başkanları katılıyor. Otelde düzenlenen programda konuşan AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Zafer Çubukçu, AK Parti öncesi ve sonrası Türkiye’nin durumundan bahsetti. Partisinin ülkenin çehresini değiştirdiğinin altını çizen Çubukçu, 6 ay sonrasını göremeyen vatandaşın şimdi 10, 15 sene sonrasını hayal ederek plan kurabildiğini ileri sürdü.

AK Parti döneminde seçilme yaşının 30’dan 25’e düştüğünü de hatırlatan Çubukçu, “Gençliğe verilen önemin Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir emsalini yaşıyoruz. Genel başkanımız şunun altını çizmiştir; 'Seçmek, seçilmekten zordur. Çünkü seçmek bir irade beyanıdır.' Seçme yaşımız 18, seçilme yaşımız ise 25 olduğu için genel başkanımız bunun düzenlemesinin de yapılacağını söyledi.

Bu gelişme de inşallah bizim iktidarımıza nasip olur. İşte böylesine önü açılan, böylesine güvenilen, böylesine çalışın okuyun, istişare edin ve hayata geçirin denilen bir gençliğiz.” Dedi. Çubukçu ayrıca, iktidarları döneminde gençliğin okuması için her şeyin yapıldığını ifade ederek, öğrencilerin okulların ilk açıldığı günde kitaplarını ücretsiz olarak sıralarında bulduğunu vurguladı.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk de gençlere çok okumaları tavsiyesinde bulunarak, siyaset yaptıkları için onları tebrik etti.
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantıya AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı ile Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ay da katıldı.