'Beyazşehir Palandöken'in 3. Sayısı Çıktı

Erzurum Palandöken Belediyesi tarafından yayımlanan 'Beyazşehir Palandöken' adlı derginin 3. sayısı çıktı.

'Beyazşehir Palandöken'in 3. Sayısı Çıktı
Şehirdeki edebiyat-tarih ve kültür alanındaki boşluğu dolduran dergide, belediyenin kültür yayını olmasına rağmen icraat ve projelerine yer verilmemesi dikkat çektiyor.Erzurum'un önemli tarih- edebiyat ve kültür dergisi 'Beyazşehir Palandöken', 3. sayısında okurlarıyla buluştu. Üç ayda bir yayımlanan derginin Son sayısında yine şehrin kültür, tarih ve edebiyatına ışık tutan konular yer alıyor. 'Tarih Yolunda Erzurum' dergisinin ekonomik nedenlerle uzun yıllar önce yayına Son vermesinin ardından, tarihçi Muzaffer Taşyürek yönetimindeki 'Beyazşehir Palandöken' dergisi, kapak ve dosya konuları ile beğeni topluyor. Palandöken Belediyesi'nin kültür yayınları arasında çıkan dergide, belediyenin hizmetlerine yer verilmiyor. Taşyürek, yayınlarında tarihi geçmişi önplana çıkarttıklarını söyledi.

Taşyürek, "Dergimiz, gerek Erzurum’da gerek Türkiye genelinde beğenilen bir dergi hüviyetine kavuştu. Ortak paydası Erzurum olan herkese deneme, makale, şiir, söyleşi, araştırma yazılarıyla dergimizin sayfalarını açtık. Ülkemizin neresinde yaşıyor ve nerede yazıyor olursa olsun, Erzurum’la ilgili duygularını paylaşmak isteyen akademisyenlerimizi, yazarlarımızı, şairlerimizi, düşünce adamlarımızı yazı kadrolarımız arasında görmek istiyoruz." dedi.

Son sayılarında esnaf pirlerinden; Ahi Tuman Baba, kaybolan meslek ve çarşılarımız, Erzurumlu ünlü sosyologlar Nurettin Topçu ve Mümtaz Turhan, taşların ressamı Fehim İbrahimhakkıoğlu, kanaat önderlerinden Mehmet Vehbi Efe ile Son Erzurumiyatçı merhum İhsan Coşkun Atılcan, Erzurum sevdalısı Prof. Dr. Orhan Okay ile Erzurum üzerine sohbet ile merhum fotoğrafçı Fuat Seval, Faruk Kaleli, Kırbaşzade Fevzi Bey ve Vani Efendi, üzerine yazılar yer alıyor.