Uyuşturucuyu Karabiber İle Gizlemeye Çalışmışlar

İstanbul Narkotik Polisi, İran’dan temin etikleri eroini Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine sevk etmeyi planlayan uyuşturucu şebekesine yönelik operasyon düzenledi.

Uyuşturucuyu Karabiber İle Gizlemeye Çalışmışlar
Operasyonda 45 kilo 200 gram eroin ele geçirilirken, zanlıların narkotik köpeklerin uyuşturcu kokusunu almaması için karabiber kullandıkları ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uluslararası uyuşturucu ticareti yapan bir uyuşturucu şebekesinin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalara sonucunda 4 Eylül 2012 tarihinde Ümraniye’de şebekeye yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında durdurulan otomobilde yapılan aramada 54 paket halinde 45 kilo 200 gram eroin ele geçirilirken, araçta bulunan M.R ve C.Ç isimli şahıslar gözaltına alındı.

Polislerin araması sırasında zanlıların eroinin zulalanmasında ilginç bir yöntem kullandıkları da ortaya çıktı. Zanlıların uyuşturucuyu otomobil koltuğunun altında yapılan özel bir bölmeye yerleştirdikleri ve narkotik köpeklerinin koku almasını engellemek için bölmeleri karabiber ile doldurdukları tespit edildi. Daha önce de uyuşturucuyu gizlemek için çeşitli yöntemler gördüklerini söyleyen narkotik polisi, kullanılan bu yöntem karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Zanlıların Emniyet’teki ifadelerinden sonra sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandığı belirtildi .
Kaynak: İHA