Türkiye Sıralamasında İlk Bine Giren Öğrencilere Valilikçe Ödül Verildi

Antalya Valiliğince Antalya'da Lisans Yerleştirme Sınavı ile Seviye Belirleme Sınavı'nda Türkiye sıralamasında ilk bine giren öğrencilere ödül verildi.

Antalya Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinde gerçekleştirilen törene Vali Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Turan Eren, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ile LYS ve SBS'de Türkiye sıralamasında ilk bine giren öğrenciler ve velileri katıldı.

Altıparmak, törende yaptığı konuşmada, dereceye giren öğrencilerin sadece aileleri ve öğretmenlerinin değil kendilerinin de gururu olduklarını söyledi.

Türkiye'nin geleceğinin başarılı öğrenciler üzerine kurulduğunu vurgulayan Altıparmak, bunun ağır bir yük olduğunu, bu yükün ise disiplinli çalışmayla kaldırılabileceğini belirtti.

Atatürk ile ilgili bir başarı hikayesi de anlatan Altıparmak, ''Atatürk'e 'Paşam, bu kadar işi nasıl başardınız' diye sormuşlar. Atatürk de 'Hayal kurdum, bu hayalin önündeki engelleri bir bir kaldırdım' şeklinde cevap verdi. Siz de bir hayal kurdunuz, önce SBS'de sonra LYS'de başarılı oldunuz'' dedi.

Bu başarının Antalya için çok önemli olduğuna dikkati çeken Altıparmak, ''2010'dan 2012'ye kadarki süreçte başarımız iki kat arttı. SBS'de 152, LYS'de de 37 öğrenci Türkiye sıralamasında ilk bine girdi. Antalya'nın başarısı sorgulanacak değil, tamamen takdir edilecek bir başarıdır. Bunu da hepimizin emeği var''dedi.

''Antalya, fiziki şartlar açısından ''4+4+4'' sistemine geçişte en sorunsuz il olarak eğitim ve öğretime başladı'' diyen Altıparmak, sorun yaşanmamasında okul yaptıran hayırseverlerin, birim müdürlerinin ve bürokratların katkısının büyük olduğunu kaydetti.

''Her ilçeye bir anaokulu, her okula bir anasınıfı'' projesi kapsamında da çok ciddi destek aldıklarını belirten Altıparmak, bu şekilde kazanılan sınıfların, bugün '4+4+4'' olarak bilinen sistemde karşılarına çok olumlu bir sonuç olarak çıktığını anlattı.

Böyle bir projenin başlatılmamış olmaması durumunda bugün çok ciddi sıkıntılar yaşayabileceklerine dikkati çeken Altıparmak, ''Belki ikili öğretim dışında üçlü öğretim yapacaktık. Bundan dolayı bu proje çok faydalı oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da Antalya'da okulların fiziki açıdan yeterli hale getirilmesi, iyi insan yetiştirmek ve akademik anlamda başarı sağlamak gibi amaçlarının bulunduğunu söyledi.

Bu anlamda ilçe milli eğitim ve okul müdürleri ile çok iyi bir ekip çalışması yaptıklarını ifade eden Gülay, ''Bu çalışma neticesinde 377 okul, bin 383 derslik ilimize kazandırıldı. Bu rakam bugün ilde faaliyette olan okulların yüzde 64'ünü oluşturmaktadır'' dedi.

Akdeniz Üniversitesi ile yapılan işbirliğiyle kültürel değerlerin öğrencilere anlatıldığını kaydeden Gülay, akademik başarının sağlanması için büyük gayret gösterdiklerini ifade etti.

SBS'de ilk binde 2010 yılında 19, 2011'de ise 28 öğrencinin bulunduğunu ifade eden Gülay, ''Bu sayı 2012'de 37'ye yükseldi. LYS'de de 2010 yılında ilk binde 112, 2011'de 153, 2012'de de 152 öğrenci yer aldı'' dedi.

Konuşmaların ardından Altıparmak, Eren ve Gülay, SBS ve LYS'de Türkiye sıralamasında ilk bine giren öğrencilere içerisinde kalem ve kitap bulunan hediye paketlerini verdi.

Muhabir: Murat Yolcu

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA