Söke’de 25 Yıllık Kapıları Duvarla Kapatılan Engelli Aile Mahsur Kaldı

Söke’ye bağlı Yenidoğan Beldesi’nde 25 yıldır oturdukları evin kapısı bir günde duvarla kapatılan engelli baba-oğul mağdur oldu.

Söke’de 25 Yıllık Kapıları Duvarla Kapatılan Engelli Aile Mahsur Kaldı
Evlerine girebilmeleri için komşularının bahçesinden geçen 70 santim genişliğinde yol açıldı ama koltuk değnekleri ile yürüyebilen baba Halim Albayrak (67) ve oğlu Seyhan Albayrak (42)bu yoldan zar zor geçebiliyor. Evde birde yaşlı anne var. Bugün Yenidoğan Beldesi Yeni Mahalle 51. Sokak 47 Numarada bulunan ev bundan 25 yıl önce Yenidoğan köyken yapılmıştı. O yıllarda etrafta başka ev neredeyse yoktu. Daha sonraki yıllarda bu evin çevresine evler yapılmış, Halim ve Seyhan Albayrak’a ait evin kapısı çıkmaz sokağa bakar olmuştu. Bu çıkmaz sokak sonraki yıllarda belediye tarafından parke taşı ile bile döşenmişti. Bugün geldiğinde yani 25 yıl sonra sürpriz bir gelişme oldu. Yıllardır çevredeki 5 evin ortak kullanımında olan çıkmaz sokağın şahsa ait arsa olduğu ve satıldığı ortaya çıktı. Bu arsayı yani çıkmaz sokağı alan şahıs burayı değerlendirmek isteyince olan Albayarak Ailesi’ne oldu. Üç bir yanı evlerle çevrili evin giriş kapısı arsayı alanlarca duvar örülerek kapatılınca; iki engelli bulunan Albayrak Ailesi için esaret başladı.

Edinilen bilgiye göre; olanlar üzerine Yenidoğan Belediyesi ve Kaymakamlık kapıları aşındırıldı. Halim ve Seyhan Albayrak Belediye’den imar ve kadastro uygulaması gereği bir şey yapılamayacağı belirtilerek, Aileden mahkemeye başvurmaları yolu gösterildi. Geçici çözüm ise Kaymakamlıktan geldi. İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer’in el koyduğu konu ile ilgili gerekli keşif yapılarak, Halim ve Seyhan Albayrak’ın yan komşusu Nurhan Gezgin’e ait evin bahçesinde kömürlük olarak kullanılan alandan yaklaşık 70 santim genişliğinde bir yol açıldı. Albayrak Ailesi geçici yolu açtıran Kaymakam Demirezer’den duacı ama bu açılan yoldan koltuk değnekleri ile yürüyebilen engelli baba Halim Albayrak ve engelli oğul Seyhan Albayrak bile zor geçerken; yarın bir sağlık sorunu halinde ambulans sedyesi nasıl geçecek veya yangın halinde itfaiye nasıl müdahale edebilecek sorusu gündeme geldi.

Aile çaresizlik içinde bu sorulara yanıt ararken; mahkemeye başvurduklarını yetkililerin sorunlarına çözüm bulmalarını istiyor. Oğul Seyhan Albayrak; “25 yıldır kullandığımız kapımıza duvar örüldü. Mağduruz ve 25 yıllık kapımızı kullanmak istiyoruz. Sağlık sorunu veya yangın olsa çıkacak yolumuz yok. Çözüm bulunmasını istiyoruz” diyor.

Baba Halim Albayrak ise; “Biz komşumuzun bahçesinden geçmek zorunda değiliz. 25 yıldır aynı evde oturuyoruz. Kapımızın açıldığı çıkmaz sokak satılınca mahsur kaldık. Biz kapımızı istiyoruz. Burada belediyenin ihmali var” dedi.

Kaynak: İHA