Şehit Ağabeyi: “Bu Bayrağın Dalgalanması İçin Bin Şehit Feda Olsun”

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Ferhat Kaplangiray’ın ağabeyi Emrah Kaplangiray, kardeşi ile son bir defa konuşamamanın üzüntüsünü yaşadığını belirterek, “Bu bayrağın dalgalanması için bin şehit feda olsun” dedi.

Şehit Ağabeyi: “Bu Bayrağın Dalgalanması İçin Bin Şehit Feda Olsun”
Uzman Çavuş Ferhat Kaplangiray’ın (24) Kayseri’nin Yahyalı ilçesine bağlı Burhaniye köyündeki baba evine ateş düştü. Anne Ayşe ve baba Cezmi Kaplangiray acı haber Sonrasında fenalaşırken, şehidin baba evi bayraklarla donatıldı. Köylülerin taziye ziyaretinde bulunduğu baba evinde şehidin ağabeyi Emrah Kaplangiray, kardeşinin 2008’de askere gittiğini ve askerliği Sonrasında uzman çavuşluk sınavını kazandığını söyledi.

Kardeşinin ilk görev yerinin Hakkari’nin Şemdinli ilçesi olduğunu ve keskin nişancı olarak görev yaptığını anlatan ağabey Kaplangiray, “İki gündür dağda aslanlar gibi savaştı ve Sonunda şehadet şerbetini içti. Bayrağımız dalgalandığı sürece şehidimiz için içimiz acımaz” dedi.

Kardeşi ile Son bir defa konuşamamanın üzüntüsünü yaşadığını da ifade eden Kaplangiray, “Kardeşim aradığı zaman bize ulaşamıyordu. Köyde şebeke olmadığı için kardeşimle Son bir defa konuşamadım. Oysa ki televizyonlardaki reklamlarda her tarafta çektiği yönünde reklamlar yapıyorlar. Buna sebep olanlara hakkımı helal etmiyorum. 15 gün önce doğuda bayrak indirenler gelsin de bizim evin önündeki bayrağı indirsinler de görelim. Bu bayrağın dalgalanması için bin şehit feda olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA