Mısır'da Tahrir Meydanı'nda Toplanarak Tekrar ABD Büyükelçiliği'ne Yürümek İsteyen Gruba Polisler Engel Olmaya Çalışıyor

Mısır'da Hz Muhammed'e hakaret içeren filmi protesto etmek için ABD'nin Kahire Büyükelçiliği önünde toplanan göstericilere dün akşam polisin müdahalesi ile başlayan gerginlik devam ediyor.

Garden City Semti'nde bulunan büyükelçiliğin önünden uzaklaştırılan göstericiler, ünlü Tahrir Meydanı ve çevresinde toplanarak tekrar Büyükelçilik önüne yürümek istedi. Mısır polisi, gruba engel olmaya çalışıyor.

Polise taş ve sopalarla saldıran grup ile polis arasındaki gerginlik zaman zaman şiddetini arttırıyor.

Polisin göstericilere karşı göz yaşartıcı biber gazı etkilenen çok sayıdaki gösterici Kasr-ı El Nil Hastanesi'ne kaldırılarak burada tedavi altına alındı.

Çatışmalardan dolayı Tahrir Meydanı ile çevresindeki yollarda trafik akışı dururken, ABD'nin Kahire Büyükelçiliği'nin bulunduğu cadde, dikenli tel ve beton bariyerler ile çevrilerek trafiğe kapatıldı.

Hz. Muhammed'e yönelik filmi protesto eden Mısırlı göstericiler, sosyal paylaşım sitelerinden yaptıkları çağrılar ile halkı, yarın yapacakları büyük gösteriye davet ettiler.

ABD'de yayınlanmasında sakınca görülmeyen söz konusu filme karşı Mısır'da 2 gün önce başlayan gösteriler artarak devam ederken, Mısır yönetimi, filmin yayından kaldırılması ve ABD'nin özür dilemesi için diplomatik ve hukuki çabalarını sürdüreceğini açıklamıştı.

Muhabir: Mehmet Kemal Firik

Yayıncı: Eyüphan Kılıç
Kaynak: AA