Kayıt Dışı İstihdamla Mücadale, Tiyatroda Da Sürecek

Kayıt Dışı İstihdamla Mücadelede önemli adımlar atan Sosyal Güvenlik Kurumu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile de işbirliği protokolü imzaladı.

SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Cüneyt Olgaç ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin tarafından imzalanan işbirliği protokolüyle tiyatroseverlerin kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Protokolün imza töreninde konuşan Sigorta Primleri Genel Müdürü Cüneyt Olgaç, kayıt dışı istihdamın tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en büyük sorunlardan birisi olduğunu söyleyerek, “Biz bunu engellemek için Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele gibi bir takım projeleri hayata geçirmiş bulunmaktayız” dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzaladıklarına dikkat çeken Olgaç, bu protokol gereği tiyatrolara gidecek olan seyircilerin bilinçlendirilmesinin birinci temel hedefleri olduğunu ifade etti.

Türkiye’de on yıl önce yüzde 53 seviyesinde olan kayıt dışılığın şu anda yüzde 38 seviyesine gerilemiş durumda olduğunu kaydeden Olgaç, “Bu da vatandaşların bilinçlendirilmesinin ne kadar önemli olduğunu bir göstergesidir” diye konuştu.

Bir yandan kayıt dışılığı kontrol altına almaya çalışırken bir yandan da vatandaşları bilinçlendirmek istediklerini dile getiren Olgaç, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne konuya göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

“SGK’NIN ÇALIŞMALARINA KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUZ”
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ise, her kuruluşun olduğu gibi Devlet Tiyatrolarının da Sosyal Güvenlik Kurumu ile çok yakın ilişkileri olduğunu belirterek, “Ama bizim kurumumuzda çok farklı çalışanlarımız olduğu için, çok farklı alanlarda SGK ile ilişkilerimiz oluyor” dedi

Devlet Tiyatroları olarak kayıt dışı istihdamla mücadeleye katkı vermek istediklerine vurgu yapan Bilgin, “Hem sigortalı olmak hem de sigortalı yapmak vatandaşlık görevlerimizden en öncelikli olanlardan birisidir” diye konuştu

“Bu konuda hem bilinçlendirme hem de kaçakları engelleme anlamında SGK’nın çalışmalarına bizde oyunlarımızda yer vererek katkıda bulunmak istiyoruz” diyen Bilgin, “Devlet Tiyatroları olarak her oyunumuzda 20-30 bin kişiyi konuk eden bir kurumuz. Seyircilerimiz her kesimden çok geniş yelpazeye sahip kişilerden oluşuyor. Seyircilerimizle sosyal güvenlik bilinci ve kayıt dışı istihdamla mücadele konusunu paylaşmak ve bilinçlendirmeye katkıda bulunmak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu ile işbirliği protokolü imzalıyoruz. Oyunlarımızda, broşürlerimizde, afişlerimizde yer vermek üzere çalışmalara katılacağız” şeklinde konuştu

İmzalanan protokolden dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Bilgin, yapılan çalışmaları önemsediklerini söyledi.

İmza törenine ise Sigorta Primleri Genel Müdürü Cüneyt Olgaç, Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Genel Müdür Yardımcıları Ercan Serin, Cemal Coşkun, Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü Akif Yeşilkaya, Müdür Yardımcısı Ahmet Burak Bacınoğlu, Belgelik Şube Müdürü Seval Uzgören katıldı .
Kaynak: İHA