AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan'dan Açıklama

AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, ''Büyükşehir Belediye Başkanı, sürekli 'engelleniyorum' edebiyatı yapıyor. Bizim kendisinden ricamız, bu 'engelleniyorum' edebiyatını bir an önce bırakması, şehrin sorunlarına dair çözüm üretmesi ve hizmet etmesidir'' dedi.

Reyhan, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, il kongresini 15 Temmuz'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla birlik ve beraberlik içinde yaptıklarını anımsatarak, kongreye ilgi gösteren Eskişehir halkına teşekkür etti.

''AK Parti seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışan teşkilattır'' diyen Reyhan, yaklaşık 3 bin mahalle ve köy yönetim kurulu üyesi, 20 bin sandık yönetim kurulu üyesi ve 70 bin üyeden oluşan teşkilat yapısıyla yerel yönetimler, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini gerçekleştireceklerini bildirdi.

Reyhan, eskiden var olan ''enkaz'' edebiyatının yerini şimdi ''engelleme'' edebiyatının aldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Büyükşehir Belediye Başkanı, sürekli 'engelleniyorum' edebiyatı yapıyor. Bizim kendisinden ricamız, bu 'engelleniyorum' edebiyatını bir an önce bırakması, şehrin sorunlarına dair çözüm üretmesi ve hizmet etmesidir. Sayın CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı'na sormak istiyoruz. Adliye Sarayı'nın karşısındaki bitmek bilmeyen kongre merkezini de mi AK Parti engelliyor- Kent Park'ın içindeki bitmek bilmeyen nikah salonu inşaatını da mı AK Parti engelliyor- İki adımda bir bulunan trafik lambalarının oluşturduğu trafik keşmekeşine sayın CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı çözüm üretti de, AK Parti bunu mu engelledi- Daha önce bizim meclis üyelerimizin çoğunlukta olduğu meclis döneminde, bu hatların daha çok mahalleye uzatılmasıyla ilgili ortak karar alındı. O zaman sayın Büyükşehir Belediye Başkanı, 'ben bir istedim, siz üç verdiniz' diye bize teşekkür etmişti. Şimdi de 'engelliyorsunuz' diye şikayet ediyor. Buna, 'bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu' derler. Biz, hizmetimize devam ediyoruz.''

-''Milletimiz, AK Parti iktidarının önünü açıyor''

CHP'li meclis üyelerinin ortak kararıyla Odunpazarı'nda 14 mahallede kat artırımlarıyla ilgili karar alındığını anlatan Reyhan, ''Bu karar da, şu anda Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemine bile gelmiyor. Bu şehrin önünü kimler tıkıyor, kim engelliyor- Bunların yorumunu sizlere bırakıyorum'' diye konuştu.

Reyhan, 9.5 yıllık AK Parti iktidarında her şeyin ortada olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

''Milletimiz, tek parti döneminde CHP'nin ülkeye yaşattığı olumsuzlukları bir daha yaşamamak için vicdanlarının sesini dinleyerek AK Parti'yi iktidar yaptı, yapıyor. Milletimiz CHP'yi iktidar yapmayarak bu ülkeye yapacağı tahribatı engelliyor. Milletimiz vicdanın sesini dinleyerek AK Parti iktidarının önünü açıyor. Biz de milletimizin önünü açıyoruz. Milli gelirimiz 2002 yılında 230 milyar dolardı, 2011 sonu itibariyle 772 milyar dolar oldu. Kişi başına düşen milli gelir 3 bin 492 dolardan 10 bin 444 dolara yükseldi. İhracatımız 34 milyar dolardan 135 milyar dolara çıktı. Merkez Bankası döviz rezervi 23,3 milyar dolar iken, 2011 sonu itibariyle 88,2 milyar dolar oldu. 2002 yılında 70 olan Organize Sanayi Bölgesi sayısı, bugün 147 oldu. IMF'ye borcumuz, 23 milyar dolardan 2,1 milyar dolara geriledi. Enflasyon, yüzde 30'lardan yüzde 10'lara geriledi. Esnaf kredilerinin faiz oranı yüzde 47'den yüzde 5'e düştü. Devletin borçlanma faiz oranı yüzde 62,7'den yüzde 8,6'ya düştü. İnşallah AK Parti iktidarı, önümüzdeki yıllarda da bu başarıyı sürdürecek, içeride ve dışarıda ülkemizi güçlendirmeye devam edecek.''

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Reyhan, eğitimde ''4+4+4'' kararının milleti memnun ettiğini dile getirerek, yeni ders yılının hayırlı olmasını diledi.

Reyhan, daha sonra partisinin 14 ilçe başkanı, ilçe koordinatörleri ve il başkan yardımcılarıyla teşkilat çalışmalarını değerlendirmek üzere toplantı yaptı.

Muhabir: Oktay Özden

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA