Soğutma Çalışmalarının Sürdüğü Bölgede Rüzgarın Etkisiyle Yükselen Alevlere Anında Müdahale Ediliyor

Kazdağları'nın Havran ilçesi sınırlarında çıkan ve büyük ölçüde kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmalarının sürdüğü, rüzgarın etkisiyle yükselen alevlere anında müdahale edildiği bildirildi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün öğleden sonra başlayan, yaklaşık 500 hektarlık alanı etkileyen orman yangınını rüzgar nedeniyle tam anlamıyla kontrol altına alamadıklarını söyledi.

Sabahtan bu yana ilerleme olmadığını ve yangını kontrol altında tutmaya çalıştıklarını ifade eden Ateş, şunları kaydetti:

''Rüzgardan dolayı sıçramalar meydana geliyor. Bazı noktalarda alevler yükselebiliyor. Bu yüzden 'tamamen kontrol altına aldık' diyemiyoruz. Aralıklarla rüzgar yüzünden yükselen alevlere anında müdahale ediyoruz. Havadan iki helikopter, soğutma çalışmalarına devam ediyor, diğer hava unsurlarını geri gönderdik. Karadan 50 arazözümüz, hem soğutma çalışmalarını yürütüyor hem de bölgeyi kontrol altında tutuyor. Sıkıntılı durum yok ancak birkaç nokta bizi endişelendiriyor.''

Ateş, 50 arazözün ve ekiplerin sabaha kadar bölgeden ayrılmayacağını, tamamen sönene kadar kontrollü hareket edeceklerini bildirdi.

Muhabir: Zafer Akpınar

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA