Aliağa Demokrasi Platformu'ndan Basın Açıklaması

Aliağa Demokrasi Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Aliağa Demokrasi Platformu'ndan Basın Açıklaması
Petrol İş Sendikası önünde bir araya gelen platform üyeleri, yürüyüş yaptı. Yürüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Yazar Ercan Karakaş ve Yazar Fikri Sağlar da destek verdi.

Platform adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Aliağa Eğitim Sen Temsilcisi Ahmet Tüfek, tüm dünyada barış istediklerini söyledi.

Tüfek, “Suriye’ye demokrasi getirilmesini bu kadar önemsediğini söyleyen AKP; Suudi Arabistan, Ürdün ve Katar gibi krallık-şeyhlikle yönetilen ülkelerle hangi zeminde yan yana gelerek Suriye’ye karşı yürütülen operasyonların merkezinde yer aldığını bu halka anlatmalıdır. Türkiye’yi emperyalist müdahalelerin maşası değil, barışın ve kardeşliğin savunucusu ve mücadelecisi haline getirmek hepimizin görevidir. Bölgede ve dünyada barış, kardeşlik ve özgürce bir arada yaşamı savunmak için, şimdi her zamankinden daha fazla mücadeleye ihtiyaç vardır” dedi.

Herkesin eşit haklara sahip olduğu, eşitlikçi, özgürlükçü bir Türkiye özlemi içinde olduklarını ifade eden Ahmet Tüfek, “Bugün halklara dayatılan baskı, sindirme politikaları ile barışın önüne koyulan engeller, halkların arasındaki barış ve kardeşliğe kurulmuş barikatlardır” diye konuştu.

Ahmet Tüfek, Türkiye’de barışı tesis etmenin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti ile mümkün olacağını ifade ederek, “Gerici güçlerin farklı etnik ve mezheplere yönelik tehditlerini arttırmasına göz yuman, nefret siyasetini yeniden ve yeniden üreten, insanlık suçlarını görmezden gelen, katliamlara izin veren bir iktidar, ardında acı ve gözyaşından başka bir eser bırakamayacaktır. İktidarların görevi, ülkelerini hem dünya ile hem de kendi içinde barış içinde yaşatmaktır. Bu, samimiyetle uygulanacak olan ulusal politikalar ile mümkündür” dedi.

Kaynak: İHA