Adana'da, ''içeride Dışarıda Savaşa Hayır'' Mitingi Düzenlendi

Adana'da 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla, ''İçeride Dışarıda Savaşa Hayır'' mitingi düzenlendi.

Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde toplanan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu , Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu , Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği , Türk Tabipleri Birliği , Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Barış ve Demokrasi Partisi gibi meslek örgütlerinin yanı sıra çok sayıda parti ve STK'nın katıldığı grup, Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına konuşan BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, ''dökülen kanın bitmesi ve anaların gözyaşının dinmesi için gereken hassasiyeti gösterdiklerini ve hükümetin bu barış çağrılarını cevapsız bıraktığını'' ileri sürdü.

Ülkede barış ve diyaloğun sürmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini ifade eden Baluken, şiddet ve operasyonların devam ettiği bir ülkede barışın hakim olmasının mümkün olmadığını iddia ederek ''Kürt halkı barışmaya, kardeş Ortadoğu halkıyla birlikte eşit adaletli bir hukuk içerisinde yaşamaya hazırdır'' dedi.

Ülkenin milli gelirlerinin sağlık, eğitim gibi hizmetler yerine savaşa ayrıldığını ileri süren Baluken, insan ve ekonomik kayıplarının sona ermesi için ülkede barışın hakim olması gerektiği ifade etti.

Konuşmanın ardından grup bir süre türkü söyleyip halay çektikten sonra dağıldı.

-İçel-

İçel'in Tarsus ilçesinde ''1 Eylül Dünya Barış Günü'' etkinliğinde gökyüzüne barışı simgeleyen güvercinler bırakıldı.

Belediye binası önünde toplanan grup, Cumhuriyet Alanı'na yürüyerek Atatürk anıtına çelenk koydu.

Burada grup adına konuşan CHP İçel milletvekili Vahap Seçer, 2. Dünya Savaşı'nda çok büyük acılar yaşandığını, tekrar savaşların yaşanmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından İnönü-Churchill Barış Parkı'na yürüyen gruptaki milletvekilleri ve belediye başkanları ''Barış Vagonu''nu inceledi.

Daha sonra heyet ''1 Eylül Dünya Barış Günü'' barışı simgeleyen güvercinler bıraktı .
Kaynak: AA