Evlilik Bitti, Ev İçin Yıkım Kararı Alındı

Kırşehir’de eşinden ayrılan şahıs, kayınpederine ait arsanın üzerine yaptığı ev hakkında yıkım kararı çıkarılınca şok oldu.

Evlilik Bitti, Ev İçin Yıkım Kararı Alındı
Kırşehir merkeze bağlı Toklumen kasabasında yaşayan Duran Kocamış, 12 yıl önce eşinden boşandı. Şahsın kayınpederi Mehmet Karaca, çiftin boşanmasının ardından evin arsasının kendisine ait olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurdu ve açmış olduğu davayı kaybetti. Hakimin fiyat biçtiği ve bin 380 metrekaresinin ödenmesine karar verdiği dava dosyası Yargıtay’a gönderildi. Yargıtay’da tam tersi işlem gören davada, evin yıkılmasına karar verildi.

12 yıldır süren hukuk mücadelesinin ardından ne yapacağını şaşıran Duran Kocamış, yılların birikimi olan evinin yıkımına içinin elvermediğini belirterek, “Hakimin belirlediği miktarı yatırdım. Mahkeme sürecinde 2 defa fen memuru getirdim. Benim getirdiğim memurlar arsayı yan taraftan geçirdi. Yargıtay’da evime 30 bin TL fiyat biçilmiş ama benim evim 100 bin TL değerinde. Evin suçu ne? Evimin yıkılmasını istemiyorum. Tanıdığım tüm savcı ve hakimlere sordum bu olayı, 'Türkiye’de bu evi yıkacak kanun yok' dediler fakat şimdi yıkım kararı var ve yıkılacak” dedi.

Karşı tarafın yıkmak için belirli bir tarih vermediğini kaydeden Duran Kocamış, “Anlaşalım diyorum, anlaşmıyorlar. Benim yaptırdığım eve 60 bin TL istiyorlar. Ben bu mahkemeye razı değilim. Boşanmanın bedeli 80-100 bin TL’lik evimin yıkılması. Adam Allah’tan korkar, o kadar ağacı, ekinleri sökecekler. Ben 10-15 senelik kazancımı döktüm buraya. Hiç mi vicdanları yok?” şeklinde konuştu.

Son olarak Başbakana ve Cumhurbaşkanına seslenen Kocamış, “Ben Türkiye’ye, ülkeme yatırım yaptım. Milli servet döktüm. Yargıtay insanları düşman etmez, birbirine dost eder. Sayın Başbakandan isteğim, ricam, bana yardımcı olmaları. Ben Hollanda’da yaşayan bir Türk vatandaşıyım. 20 küsur yıldır yurt dışında yaşıyorum ve maalesef kendi ülkemde gördüğüm haksızlığı hiçbir yerde görmedim” ifadelerini kullandı.

Yıkım kararı çıkan evin etrafında bulunan verimli üzüm bağları, ceviz ağaçları ve kayısı ağaçları dikkat çekiyor .
Kaynak: İHA