Düşen Helikopterdeki Personelin 3'ü Rusya Vatandaşı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yangına müdahale etmek için Fethiye'den havalandıktan 1 saat sonra düşen helikopterde bulunan 5 personelden 3'ünün Rusyalı olduğu açıklandı.

Köyceğiz ilçesi Karaçam köyü Otmanlar mevkisinde çıkan orman yangınına müdahale etmek üzere saat 14.02'de Fethiye'den havalanan KA-32T RA-31596 tipi yangın söndürme helikopteri, saat 15.00 sıralarında düştü. Havadan yeri tespit edilen helikopterin enkazına ulaşılmaya çalışılıyor. Düşen helikopterin çıkardığı yangın sebebiyle çalışmalar güçlükle devam ediyor. Helikopterde görev yapanların kimlikleri açıklandı. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'nden temin edilen bilgilere göre, helikopterde Atıf Ateşok, Orhan Çelik, Aleksander Gavrilov, Nicolai Atepalihin ve Sergey Horohorin yer alıyordu. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Değirmenbaşı Yangın Söndürme İstasyonu'ndaki tesiste kaldığı öğrenilen personelin 3'ünün Rus vatandaşı olduğu bildirildi.

Tesiste bulunan diğer işçiler, bir yandan arkadaşlarının acısını yaşarken diğer yandan da bölgedeki yangınlara müdahale etmeye devam ediyor. İstasyonda bulunan işçiler, helikopterin saat 14.02 sıralarında tesisten havalandığını, düştüğü haberini ise telsizden öğrendiklerini kaydetti.

Telsiz görevlisi Recep Eser, havalanırken herhangi bir sorun yaşamayan helikopterin Köyceğiz'de yangına müdahale ederken düştüğü bilgisinin kendilerine geldiğini söyledi.

PİLOT DAHA ÖNCE DE KAZA ATLATMIŞ

Bu arada helikopterde bulunan pilot Atıf Ateşok'un 28 Ağustos 2006'da Antalya'nın Kaş ilçesindeki orman yangınına müdahale ederken Gömbe Göleti'ne düşen helikopterin pilotu olduğu ve yanındaki 4 kişi ile kazadan yaralı olarak kurtarıldığı öğrenildi .