Evlerinden Çıkarılan Aile Kömürlükte Yaşam Mücadelesi Veriyor

İzmir’in Buca İlçesi Laleli Mahallesinde evsiz kalan Göçen ailesi, kömürlükte yaşam mücadelesi veriyor.

Evlerinden Çıkarılan Aile Kömürlükte Yaşam Mücadelesi Veriyor
Selahattin Göçen (38), eşi 8 aylık hamile Serpil Göçen (33) ve 14 aylık çocukları Mercan Göçen, 3 aydır kömürlükte imkansızlıklar içerisinde geçinmeye çalışıyor. Hamallık yaparken evini taşıdığı yaşlı bir vatandaşın aileye kömürlükte yaşayabilme imkanı sunduğu belirtildi. Daha sonra bu durumdan rahatsız olan vatandaşın aileden bayrama kadar kömürlüğü boşaltma talebinde bulunduğu ifade edildi.

Buca ilçesi Laleli Mahallesinde bir kömürlükte yaşamak zorunda kalan Göçen ailesinin sıkıntıları, baba Selahattin Göçen'in iki yıl önce böbrek rahatsızlığı geçirerek çalışamaz hale gelmesinden sonra başladı.

Hastalığından dolayı mesleğini yapamaz hale gelen Selahattin Göçen işten ayrıldıktan sonra çeşitli yerlerde hamallık yaparak ailesini geçindirmeye çalıştı. Ancak verdiği bu mücadele evlerinden atılmalarına mani olamadı. Kirayı ödeyemeyen aile evlerinden çıkarıldı. Mahallede yaşayan yaşlı bir vatandaş Göçen ailesine evinin yanındaki kömürlüğü verdi. Aile 3 aydır bu kömürlükte yaşamaya başladı.

8 aylık hamile olan Serpil Göçen, bayrama kadar kaldıkları kömürlükten de çıkmak zorunda olduklarını belirterek yetkililerden yardım istedi. Eşinin ağır vasıta şoförü olduğunu anlatan Serpil Göçen, şöyle konuştu: "Böbrek rahatsızlığından dolayı iki yıl önce çalışamaz hale geldi. İşsiz kaldı, daha sonra hamallık yaparak geçinmeye çalıştık ama yetmedi. Kaldığımız evden çıkarıldık. Burada 3 aydır oturuyoruz. Kaldığımız yer kömürlük. Buranın da her an yıkılma tehlikesi var. Sadece eşime bir iş ve çocuklarımla sığınabileceğim bir ev istiyorum. "
Kaynak: İHA