Yaban Kedisi Balıkçı Ağlarına Takıldı

Sakarya’da Sapanca Gölü kıyısında balıkçıların ağlarına takılan yaban kedisinin yıllardır ilk kez bu kadar yakından görüntülendiği ortaya çıktı.

Yaban Kedisi Balıkçı Ağlarına Takıldı
Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Osman Demirel, Sakarya-Kocaeli D-100 karayolu kenarındaki Sakarya Üniversitesi Araştırma Ormanı içerisinde yer alan göl tesislerinde bir yaban kedisi bulunduğunu ifade ederek, “Ormanlarda yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban kedisi, Sakarya Üniversitesi Göl Tesisleri’nin Sapanca Gölü kenarında bulunan ve balıkçılar tarafından kaçak olarak göle bırakılmış balık kasnaklarına takılmış şekilde yakalandı. Orman ve Su İşleri Sakarya Şube Müdürlüğü’ne gelen ihbar doğrultusunda olay yerine giden Av Koruma Kontrol ekiplerince ağlara takılı vaziyetteki yaban kedisi, gece ağlara takılı vaziyette alınarak Arifiye ilçesinde faaliyet gösteren veteriner hekime götürüldü” dedi.

Yaban kedisinin veteriner hekim tarafından bayıltılarak herhangi bir yaralanma vakasına sebebiyet verilmeden ağlardan kurtarıldığını belirten Demirel, “Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü Av Koruma ekipleri tarafından ağlardan kurtarılan yaban kedisi, sonrasında baygın vaziyette iken yaşam ortamı olarak uygun olabilecek nitelikteki Sapanca ilçesi Soğucak Yaylası mevkisinde ormanlık alana bırakıldı. Yaban kedisinin ülkemizde neslinin tükenmekte olduğu, yıllardır herhangi bir görüntü kaydına ulaşılmadığı bilinmektedir. Kısa bir süre önce başka bir yaban kedisinin Akyazı Dokurcun ormanlarında görüntülenmesinden sonra bu ikinci vaka, yaban kedisinin Sakarya ilinde belirli bir miktar popülasyonunun bulunabileceği yönünde izlenim vermektedir” diye konuştu .
Kaynak: İHA