Çalıştayların Eylem Planı Açıklandı

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Kahramanmaraş’ı Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz.” dedi.

Çalıştayların Eylem Planı Açıklandı
Ünal , AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı tarafından , sağlık , çevre ve şehircilik , ulaşım , enerji ve maliye konularında düzenlenen Ortak Akıl çalıştaylarının sonuç raporunu açıkladı .

Ağustos Ayı İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Ünal , “Kahramanmaraş’ın Gelişim Stratejisi ve Eylem Planı” adı verilen kitap hakkında bilgiler verdi .

AK Parti iktidarı döneminde 10 yıl içerisinde Kahramanmaraş’a 4 milyar TL yatırım kaynağı ayrıldığını ifade eden Ünal , son olarak hazırladıkları Ortak Akıl çalıştaylarıyla da geleceğe daha emin adımlarla yürüneceğini belirtti .

Çalıştaylarla Swot analizi yapılarak kentin güçlü yönleri ve fırsatları ile zayıf yönleri ve tehditlerinin tespit edildiğini kaydeden Ünal , şöyle konuştu : “Kahramanmaraş’ı ekonomik ve sosyal altyapısı tamamlanmış , sanayi ve ticaret üssü haline getirmeyi kendimize misyon edindik . Bu vizyon ve misyonları gerçekleştirmek için hedefler belirledik . Bizim birinci hedefimiz şehri sanayi ve ticaret merkezi haline getirmek . İkinci hedefimiz şehrin eğitim kültür ve turizm altyapısının geliştirilmesi . Üçüncü hedefimiz bölgenin enerji üretim merkezi haline gelmesi . . Dördüncü hedefimiz çevre ve şehircilik alt yapısının iyileştirilmesi , beşinci hedefimiz bölgesel sağlık merkezi haline gelmek . Ulaştırma altyapısının mükemmel hale gelmesi . Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi . Bu 7 hedefin gerçekleştirilmesi gerekiyor . ” Türkiye’nin AK Partiyle birlikte siyasetin sadece vaatten ibaret olmadığını ve siyasetin hizmetkarlık olduğunu gördüğünü vurgulayan Ünal , kente 10 yılda yapılan yatırımları ise şu sözlerle anlattı : “Sadece 10 yılda çiftçimize destek ödemesi olarak ayırdığımız miktar 652 milyon 532 bin TL . Tarım ve hayvancılık başlığı altında çok sayıda baraj ve gölet inşaatları tamamlandı ve inşaatları devam ediyor . Son 10 yılda sanayi konusunda hangi çerçevede dünyaya entegre olmuşuz diye baktığımızda 2011 yılında 748 milyon ihracata ulaşmışız ve 2023 hedefimiz de inşallah 5 milyar dolar . Yine enerji ve madencilikte baktığımızda son on yılda enerji üretiminde yaklaşık 2 , 5 kat artış olmuş . Buna paralel olarak tüketimde de 2 kat artış olduğunu görüyoruz . Eğitimde 2002 yılına kadar 5091 tane derslik var . 2003 - 2011 arasında tamamlanan derslik sayısı ise yaklaşık daha önce yapılanların yarısı kadar . Sağlık sektöründe yaptığımız yatırımlar çok önemli . 1994 ve 2002 yılı arasında hem yatırım onarım harcamaları hem de araç gereç ve tıbbi donanım harcamalarına baktığımızda 15 , 5 milyon civarında yatırım yapılmış . Ama 2003 ile 2011 yılları arasına baktığımız da 280 milyon TL civarında yatırım yapılmış . Yani yaklaşık 100 kat artmış yatırım . Ulaştırmada yapılan yatırımlar oldukça önemli . 2003 - 2011 yılları arasında 196 km bölünmüş yol , 32 km tek yol , 2 bin 913 km yol onarım ve yenileme . Bunlar için tam 265 milyon 850 bin TL harcanmış ve yatırım miktarı on kat artmış . ” İl Danışma Meclisi Toplantısına TBMM Başkanvekili Prof . Dr . Mehmet Sağlam , AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat Pakdil , Sıtkı Güvenç , Yıldırım Ramazanoğlu , Sevde Beyazıt Kaçar , İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç , Merkez İlçe Başkanı Necati Okay , eski milletvekilleri , ilçe ve belde başkanları ile çok sayıda partili katıldı .

Teşkilat üyeleri , toplantının ardından Arsan Center’de düzenlenen iftar programına katıldılar .
Kaynak: İHA