Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Gümüşhane’de

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP’nin AK Parti’den kopya çektiğini fakat onu da beceremediklerini söyledi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere öğle saatlerinde Bayburt’tan Gümüşhane’ye gelen Bekir Bozdağ, ilk olarak Gümüşhane Üniversitesini ziyaret etti. Burada Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın’dan üniversite hakkında bilgi alan Bozdağ, kendisinden talep edilen kampüs alanındaki cami inşaatı işi için Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile telefonla görüşerek yardım edileceği sözünü verdi.

Daha sonra Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Camisi’nde incelemelerde bulunan Bozdağ, öğle namazını da bu camide kıldı. Daha sonra Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı’yı ziyaret eden Bozdağ, ardından AK Parti İl Başkanlığı’na geçti. Partisinin il binasına yürüyerek giden Bekir Bozdağ, cadde üzerindeki esnaflar ve vatandaş ile de sohbet etti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinde ise önemli açıklamalarda bulundu. Gündeme dair bir dizi değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, CHP’yi sert bir dille eleştirerek, CHP’nin AK Parti’den kopya çektiğini fakat onu da beceremediklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan kongrenin ardından CHP’nin yeni politikalar uygulamaya başladığını ve bunların da “candaş” medya aracılığı ile abartıldığını ifade eden Bozdağ, “Ama bilmiyorlar ki bu yeni şeyler dediklerini biz 10 yıldır uyguluyoruz haberleri yok. İktidar partisini kendilerine rakip görüyorlar ama iktidar partisinin nasıl çalıştığından bu beyefendilerin haberleri yok. Yeni dedikleri şeyleri biz kullanalı yıllar oldu. Hepsini biz yapıyoruz, bizi taklit etmeye başladılar. Taklit etmeleri iyi bir şey de doğru taklit edelerse kendileri fayda görür. Ama doğru bir taklidi yapmıyorlar” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun arkadaşlarına ‘muhafazakar ailelerin yanına giderken yanınızda mutlaka başı örtülü bir hanımefendi olsun’ dediğini belirten Bozdağ, “Vatandaşın değerlerine hassasiyet böyle mi olur. Bu ikiyüzlülüktür, vatandaşı aldatmak, kandırmaktır. Kılıçdaroğlu taktik verirken nasıl riyakarlık yapacağını öğreten taktikler veriyor. Milleti aldatmak, kandırmak için yapıyorlar. Bunu yaparken de AK Parti yapıyor diye yapıyor. Ama AK Parti milleti kandırmıyor ki” diye konuştu.

“BİZ KİMSEYE EFELİK YAPTIRMAYIZ”
Dış politika, AK Parti’nin kuruluş yıldönümü, teşkilatlanma konularında görüşlerini partililerle aktaran Bozdağ, devam eden darbe davalarına da değinerek, şunları söyledi: “Bugün eski Genelkurmay Başkanlarımızdan birisi tanık olarak ifadelerini veriyor. Neler oldu neler. Hükümeti, meclisi devirme planları yapıldığına ilişkin iddialar ve bu iddiaların iddianameye dönüşmüş şekli ve şu anda dava dönüşmüş hali yargının önünde darbe teşebbüsü iddiasıyla hesap veriyorlar. Baktığınızda çeteler, mafyalar her yerde kol geziyordu. Şimdi bir tane çete, mafya kalmadı. Niye kalmadı? Bu milletin içerisinden çıkıp millete biz kimseye efelik yaptırmayız, yaptırmadık da, yaptırmayacağız da. 367 garabeti çıkardılar vazgeçmedik, 27 Nisan e-muhtırası dediler vazgeçmedik. Bizden önce de muhtıralar oldu. 28 Şubat süreci hükümet gitti, 17 Mart 1971 muhtırasında meclis muhtırayı verenler karşısında esas duruşa geçti. Biz ne yaptık? Onu yırtıp çöpe attık. Biz bunu tanımıyoruz dedik. Herkes yerini, yurdunu, haddini bilecek dedik.”

TBMM’de yapılan grup görüşmelerinde veya siyasi konuşmalar sırasında muhalefet partilerine mensup bireylerin ve milletvekillerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı dinlerken iç geçirdiklerini, ‘keşke bizim Genel Başkanımız bu olsaydı’, ‘Tayyip beye bak birde bizim Genel Başkana bak’, ‘İçimizden bir Tayyip Erdoğan çıkarmayı beceremedik’ diye iç geçirdiklerini iddia eden Bozdağ, Türkiye’de her şeyin bu dönemde olumlu anlamda değiştiğini ve bundan sonra da değişmeye devam edeceğini söyledi.

AK Parti’nin gücünü halktan, halka beraber olmaktan, halkla aynı düşünmekten ve aynı hissiyatı yaşamaktan aldığını belirten Bozdağ, AK Partiye dönük bir takım kumpasları kuranların bugüne kadar başarılı olamadıklarını, son zamanlarda da bir takım haberler çıkararak, bir takım olayları Türkiye’nin gündemine getirerek, AK Parti’yi ve AK Parti’li kadroları itibarsızlaştırmak için bir takım iftira kampanyalarının yeniden değişik yerlerden pompalandığını söyledi.

Bunlara daha da çok şahit olunacağının altını çizen Bozdağ, “Boşuna uğraşıyorlar. Biz Ankara’da saklananlardan değiliz. Biz milletin arasında, milletle beraber olanlarındanız. Vatandaş bizim her şeyimizi bu planları ve komploları yapanlardan daha iyi biliyor. İftiralarla bu millet size prim vermez. Biz manşetle gelmedik, manşetle gitmeyiz. Kasetle gelmedik, kasetle gitmeyiz. İftiralarla gelmedik, iftiralarla gitmeyiz. Milletle el ele, gönül gönüle vere vere geldik. Bundan sonra da milletle beraber gideceğiz. AK Parti’yi sadece millet düşürür. Başka kimse bizi yenemez. Milletimiz yener. Bu millet isterse karar verdiği zaman bizi yener ama bu partiler bizi yenemez. Bu komplo teorileri yapanlar, iftira kampanyalarını yapanlar yapamazlar. Çünkü bizim dayımız 75 milyon Türk milletidir. Bizimle uğraşanlar milletle de uğraşıyor demektir. Milletle uğraşanlarda bugüne kadar hiçbir başarıyı elde edemediler” dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU’NUN KERKÜK ZİYARETİ
Toplantıda gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Kerkük ziyaretiyle ilgili bir soruya şöyle cevap verdi: “Ziyaret neden sürpriz olsun ki? Kerkük’te bizim kardeşlerimiz yaşıyor. Türkiye oradaki kardeşlerinin sorunlarını kendi sorunu gibi görmüştür. Onların huzursuz olması her zaman Türkiye’yi huzursuz etmiştir. Bugüne kadar oraya herhangi bir Bakanımızın gitmemiş olması büyük bir eksiklik ve yanlışlıktı. Ama Sayın Bakanımız gitti ve oradaki kardeşlerimizle beraber oldu. Türkiye’nin onların yanında olduklarını birinci ağızdan söyleme imkanı buldu. Dünyanın her tarafından yaşayan vatandaşlarımızla ilgili bazı partiler gibi slogan atıp istismar etmiyoruz. Yapılması gerekeni yapıyoruz. Bugün nerede bir soydaş, vatandaş, akraba varsa orada tereddütsüz bulunmayı şiar edinmiş bir Türkiye var. Bunu lafta değil icraatımızla yaptık. 26 ülkede Yunus Emre Kültür Merkezlerini kurduk. Ancak MHP bundan fevkalede rahatsızlık duyuyor. Çünkü istismar edeceği alanlar ortadan kalktıkça rahatsızlığı yukarı çıkıyor. Efendim işte Bahçeli gidecekmiş de o yüzden Dışişleri Bakanı gitmişmiş. Bunlar tamamen bir karalama kampanyasıdır. Bahçeli Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde niye gitmedi? Veya bir Bakanını niye göndermemiş? Veya daha önce niye gitmemiş Sayın Bahçeli. Bugün güçlü bir iktidara sahip güçlü bir Türkiye var.”

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde devam eden operasyonla ilgili soruyu da cevaplandıran Bozdağ, “Terörle mücadele Türkiye’nin üzerinde hassasiyetle durduğu bir konu. Güvenlik güçlerimiz büyük bir kararlılıkla terörle mücadeleyi sürdürüyor. Şuanda da bu kapsamda ülkemizin değişik yerlerinde terörle mücadele çalışmalarımız ve operasyonlarımız devam ediyor” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, daha sonra Süleymaniye Mahallesi, Karaca Mağarası ve Kuran Kursu inşaatında incelemelerde bulundu.

Tarihi Balyemez konağında şehit ve gazi aileleriyle iftar yapacak olan Bozdağ, geceyi Gümüşhane’de geçirecek .
Kaynak: İHA