“Sorumlu Gençlik Sorumlu Aile Projesi” Uygulama Safhasına Ulaştı

Anadolu Hanımeli Derneği'nin Hazırladığı ve İçişleri Bakanlığınca desteklenen “Sorumlu Gençlik Sorumlu Aile Projesi” hayata geçiyor.

“Sorumlu Gençlik Sorumlu Aile Projesi” Uygulama Safhasına Ulaştı
Proje kapsamında çeşitli kurslar açılacağı bildirilirken projenin amacının, kurslara katılanları bilinçli ve sorumluluğunu bilen bireyler olarak yetiştirilmesine katı sağlamak olduğu açıklandı.

Kütahya’da bulunan Anadolu Hanımeli Derneğince hazırlanan ve İçişleri Bakanlığınca desteklenen “Sorumlu Gençlik Sorumlu Aile Projesi” için gerekli çalışmaların yapılmasında sona gelindiği bildirildi.

Proje için oluşturulan bilgisayar dersliği, projeksiyonlu eğitim sınıfı ve dikiş nakış eğitim ve uygulama derslikleri kullanıma hazır hale getirildi.

Proje hakkında bilgi veren dernek yetkilileri, projede kayıtların başladığını bildirdi. Dernek yetkilileri proje ile ilgili şu açıklamayı yaptı; “30 öğrenci kapasiteli projede liseye giden kızlarımıza teorik ve uygulamalı, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen bilgisayar güvenli internet, dikiş nakış, ney kursu, aile eğitim seminerleri, hafta sonu kamp ve hobi etkinlikleri ve sosyal ve kültürel geziler düzenlenecek. Proje katılımcılarının isteğine göre dersler eğitim öğretim yılı boyunca da devam ettirilebilecek olup katılımcılar bu faaliyetlerden ücretsiz yararlanabileceklerdir.”

Projenin amacı ise, “Projenin amacı, her başarılı erkeğin, ailesine ve topluma faydalı çocuklar yetiştiren, sorumluluk bilinci olan, anne olmanın gereklerini bilen bir kadın vardır. Derneğimizin amacı bu bilinci ve sorumluluğu genç kızlarımıza kazandırmak. Aileleriyle sorunlarını tespit edip birebir ev ziyaretleriyle çözüm yolları aramak, onları sokağın ve sanal alemin tehlikelerinden korumaktır” olarak açıklandı .
Kaynak: İHA