Emekli Oramiral Özden Örnek: Bence yargı intihar etmiştir

''Balyoz Planı'' davasının tutuklu sanıklarından eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, ''Ne yazıktır ki yaşadığımız olaylardan, duyduklarımız ve gördüklerimizden sonra ülkemizde hukukun üstünlüğüne inanarak Ankara'da yargıçlar var diyemiyorum. Bence yargı intihar etmiştir'' dedi.

Emekli Oramiral Özden Örnek: Bence yargı intihar etmiştir
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada esas hakkındaki savunmasını yapan Örnek, gazeteci Mehmet Baransu'nun ifadesine göre seminerle ilgili 4 DVD'nin gazete binasında teslim alındığını ifade ederek, bu CD'leri Taraf Gazetesi'ne getirenlerin görüntülerinin bulunduğu kamera kayıtlarının incelenmediğini söyledi.

Örnek, ''Danıştay cinayetindeki OYAK kamerası arızalı olduğu için kıyamet koparanlar, 19 CD geldikten sonra Taraf Gazetesi girişini gösteren kameranın hangi tarihten itibaren ve neden arızalı olduğunu araştırmamışlar ve kamerayı tetkik için TÜBİTAK'a göndermemişlerdir. Danıştay cinayetinde kameraların arıza yapması önemlidir ama 'Balyoz' davasında önemsizdir. Herhalde adil yargılama böyle olsa gerekir'' diye konuştu.

Dava için ileri sürülen tüm delillerin hukuken geçerli olmayıp ''Halkı TSK aleyhine kışkırtmak'' veya ''TSK'ya karşı örgütlü komplo kurmak'' suçlarının delili olduğunu savunan Örnek, açılması ve sonuçları yönünden bu davanın siyasi bir dava olduğunu ileri sürdü.

Örnek, yargısal zeminin istenilen şekilde hazırlandığını belirterek, ''Kısaca bir hesap yapılırsa bu davanın kararı 1 yılda ancak buradan Yargıtay'a gidebilir. En az 1 yıl Yargıtay incelemesi ve kararı, 4-5 yıl Anayasa Mahkemesi kararı, 5 yıl AİHM kararı. Yani bizim durumumuz ancak en iyi ihtimalle 12-15 yıl sonra kesinleşecektir. Kim öle kim kala. Zaten de amaçlanan bu değil midir-'' ifadelerini kullandı.

-''Şimdi durum Osmanlı'nın çöküşü gibi''-

Özden Örnek, iktidar ve cemaat yanlısı basın ve görsel medya sayesinde ''Balyoz'' olayının gerçekte bir darbe olayı olduğuna bütün kamuoyunu inandırmak için hiçbir gayretten kaçınılmadığını, her türlü yalanın söylendiğini ileri sürerek, TBMM'de geçmiş darbeleri araştırmak üzere kurulan komisyonun araştıracağı darbeler arasında ''Balyoz''un olmadığını, dilekçeler verilmesine rağmen bunun gündeme alınmadığını söyledi.

''Balyoz komplosunun yegane hedefi TSK'dır. Bu hedefin iki amacı vardır. Geçmiş 80 yılın intikamını almak ve ülkeyi totaliter bir rejime doğru götürülmesinin yegane engeli olan TSK'yı aşağılayarak, küçük düşürerek uydurma bahanelerle suçlayarak tasfiye etmektir'' diyen Örnek, hazırlanan komplonun içinde yargı, emniyet, medya ve TSK'dan da bazı hain kişilerin olduğunu öne sürdü.

Örnek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Ne yazıktır ki yaşadığımız olaylardan, duyduklarımız ve gördüklerimizden sonra ülkemizde hukukun üstünlüğüne inanarak Ankara'da yargıçlar var diyemiyorum. Bence yargı intihar etmiştir. Bizler burada bulunan emekli ve muvazzaf TSK mensubu subay ve astsubaylar hiçbirimiz ne bir darbe girişiminde bulunduk ne de böyle bir olaydan bilgimiz vardır. Ama şimdi Türk kamuoyunun gözleri önünde kimin darbeye, hem de sivil darbeye teşebbüs ettiğini herkes çok daha iyi görüyor. Demokrasiyi ulaşılacak amaç değil, bir araç olarak kullanan zihniyet istediklerini elde ettikçe demokrasiyi parça parça rafa kaldırıyor ve kaldırmaya da devam edecektir. Tabii bu arada ülkemizin bölünmesinde çıkarları olan birçok ülke veya ülkeler birliği de onları desteklemektedirler. Aynen Osmanlı'nın çöküşünde olduğu gibi. Ülkemizi yönetenler sadece kimin amacına piyonluk yapacağımıza karar veriyorlar. Umarım bu karanlık tablo en kısa zamanda aydınlığa kavuşur. Zira hukuksuz bir toplumu yönetemezsiniz ve bir gün herkes hukuka gereksinim duyar.''

''Bu davada, eylem, örgüt, iştirak, örgüt üyeliği, hukuken geçerli delil ve adil yargılama yoktur, usul hataları çoktur'' diyen Örnek, şöyle devam etti:

''Şahsıma atılı hiçbir suçu kabul etmiyorum. Umarım bu incelemedeki tespitler mahkemece karar aşamasında dikkate alınır. Bizler bu komployu hazırlayanları ve onlara yardımcı olanları tahmin edebiliyoruz. Bundan sonraki hayatımızda bu kişilerin en perişan hale gelip süründüklerini görmek en büyük arzumuz olacaktır. Bunun için de elimizden gelen hiçbir şeyi esirgemeyeceğiz.''

Özden Örnek'in 132 sayfalık savunmasını tamamlamasının ardından duruşma, diğer sanıkların esas hakkındaki beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.

Bu arada, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle duruşmalara katılamayan Örnek'in safra kesesinden taş aldırdığı öğrenildi.
Kaynak: AA